Yaşanabilecek ölümlü kazalar bu güzel yatırımı gölgede bırakmamalı

Yaşanabilecek ölümlü kazalar bu güzel yatırımı gölgede bırakmamalı

Aydın-Muğla karayolu üzerinde bulunan Koçarlı Kavşağı'nda artan trafik kazalarının ardından ‘Trafik lambaları’ tekrar gündeme geldi. Çakırbeyli Mahalle Muhtarı Orçan, trafiği güvene alacak çalışmaların biran önce yapılmasını dile getirdi.

Aydın-Muğla Karayolu üzerinde bulunan Koçarlı Kavşağı'nda havaların ısınmasıyla birlikte trafik kazaları artış gösterdi. Turizm merkezlerinin ana güzergahı üzerinde bulunan kavşakta meydana gelen onlarca maddi hasarlı, yaralamalı ve ölümlü kazanın ardından Çakırbeyli Mahallesi Muhtarı Özer Orçan kavşakta gerekli trafik önlemlerinin alınmasını talep etti.

Vatandaşlar tarafından 'ölüm kavşağı' olarak adlandırılan ve Adnan Menderes Demokrasi Müzesi'nin 100 metre uzağında yer alan kavşakta meydana gelen kazaların ardından yetkililere seslerini duyuramayan vatandaşlar, tepkilerini sosyal medya aracılığıyla gösterdi. Ajans Aydın WhatsApp İhbar Hattı'na da mesaj atan vatandaşlar yetkililerden çözüm beklediklerini belirtti.

"MUTLAKA BURADA BİR ÇALIŞMA YAPILMALI"

Konu hakkında Ajans Aydın Gazetesi muhabirine açıklamalarda bulunan Çakırbeyli Mahallesi Muhtarı Özer Orçan, kavşağa kırmızı ışık veya alt geçit  sisteminin yapılması gerektiğine dikkat çekti. Orçan, "Çakırbeyli Köyü Muhtarı olarak öncelikle bu muhteşem müzede emeği geçen herkese, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'a ve İçişleri Bakanımız Süleyman Soylu'ya teşekkür ediyorum. Yalnız burada bir sıkıntımız var, bana gelen şikayetler var.

Vatandaşlarımız bana gelerek "Muhtarım müze çok güzel olmuş ama orada bir altyapı sorunumuz var, trafik sorunumuz var, orada ölümlü kazalar oluyor, burası ölüm kavşağı olmuş durumda" diyorlar. Biz burayı yaptık fakat altyapısını yapmadan da olmaz. Burada alt geçit mi olacak, kırmızı ışık sistemi mi olacak ne olacaksa gerekli çalışma yapılmalı. Bu çalışmanın yapılmasını yetkililerden istiyorum."
dedi.

"OTOGAR IŞIKLARI OLMASA KARŞIYA GEÇİLEMEZ"

Kavşaktan yaklaşık 5 kilometre ötede bulunan Aydın Otogarı önündeki kırmızı ışıklar sayesinde trafiğin yavaşladığını, mahalle halkının da kavşaktan bu şekilde geçebildiğini belirten Orçan, "Aydın Otogarı'nda bulunan kırmızı ışıklar olmasa bu kavşaktan karşıya geçilemez. Buradan geçmek mümkün değil, o 15 saniyelik durma sayesinde buradan bir trafik akışı oluyor." diye konuştu.

"MÜZE AÇILDIĞI ZAMAN BURASI DAHA ÇOK HAREKETLENECEK"

Çalışmalarında sona gelinen ve yakın zamanda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla açılması beklenen Adnan Menderes Demokrasi Müzesi'nin tamamlanmasıyla kavşakta hareketliliğin daha çok artacağını söyleyen Orçan, "Müze açıldığı zaman burası iyice hareketlenecek, Türkiye'nin en gözde noktası haline gelecek. Onun için buraya derhal el atılmalı. Bana burası hakkında verilen bilgi, kavşakta alt geçit veya kırmızı ışık olacağı yönündeydi. Ardından 2 defa plan değiştirildiğini söylediler. Bu olmadıktan sonra, bu altyapı yapılmadıktan sonra biz nasıl bu müzeye insanları davet edeceğiz? Gelen herkes bu kavşak nedeniyle bana şikayette bulunur. Benimde bu şikayetleri yetkililere iletmem gerek. Ben istiyorum ki bu altyapı güzel olsun, Adnan Menderes Demokrasi Müzesi'ne de insanlar akın akın gelsin." diyerek sözlerini tamamladı.

whatsapp-image-2021-06-10-at-12-15-33-1.jpeg

whatsapp-image-2021-06-10-at-12-15-33.jpeg

whatsapp-image-2021-06-10-at-12-15-34.jpeg

whatsapp-image-2021-06-10-at-12-15-35.jpeg

whatsapp-image-2021-06-10-at-12-15-34-1.jpeg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler