Yeni Aydın Valisi Hüseyin Aksoy Göreve Başladı

Yeni Aydın Valisi Hüseyin Aksoy Göreve Başladı

Aydın’ın yeni Valisi Hüseyin Aksoy, Aydın’a geldi. Öğleden sonra Aydın’a ulaşan Vali Aksoy yeni makamında basın mensuplarının sorularını cevapladı.

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi’nin yayınlaması ile birlikte birçok ilde olduğu gibi Aydın Valiliği’nde görev değişikliği yaşandı. Kararname neticesinde Eski Aydın Valisi Yavuz Selim Köşger, İzmir Valiliği’ne atanırken, Kocaeli Valiliği görevini yürüten Vali Hüseyin Aksoy ise Aydın Valiliği’ne atandı.

 

Yeni görevi için yola çıkan Vali Hüseyin Aksoy, Aydın’a ulaştı. Aydın’da ilk mesaisini yaşayan Vali Aksoy, basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Aksoy, “Aydın Türkiye’nin en önemli illerinden bir tanesidir” diye konuştu.

 

Açıklamalarına devam eden Vali Aksoy, “Hepinizin bildiği üzere Sayın Cumhurbaşkanımızın yayınlamış olduğu son kararname ile Kocaeli Valiliği'nden Aydın Valiliği'ne atandım. Bugün itibariyle Aydın Valiliği görevime başladım. Aydın ilimiz ülkemizin önemli illerinden birisi. Turizm potansiyelinde, jeotermal kaynakları ile, tarımsal üretimi ile, sanayisi ile ülkemizin önemli kentlerinden birisi. Aydın'da görev yapıyor olmamla büyük bir memnuniyet duyuyorum. Burada sizlerle beraber Aydın halkının desteği ile bu süreçte Aydın ilini daha iyi bir noktaya taşıyabilmek adına gayret içerisinde çalışacağız. Benden önceki valilerimizin de büyük bir gayretle yapmış oldukları çalışmalarıyla ilimizi daha iyi bir noktaya taşımak adına bu çalışmalarımızı arkadaşlarımız ile beraber sürdürmeye devam edeceğiz” dedi.

 

“Farklı bir anlam taşıyor”

 

Aydın Valiliği görevini üstlenmesinin ayrı bir anlam taşıdığı ifade eden Aksoy, “Bugün itibariyle Aydın Valiliği görevime başladım. Benim için Aydın Valiliği'nin bir başka anlamı daha var. Daha önce Aydın Valiliği görevi yapmış olan rahmetli Recep Yazıcıoğlu ile aynı ilde görev başındayım. Bu vesileyle kendisini rahmetle anıyorum” dedi.

 

“Eğitim olmazsa olmazımız”

 

Görevi devralmasının hemen ertesinde yapılacak çalışmalar ile ilgili konuşan Vali Hüseyin Aksoy, “Her alanda çalışma yapmamız gerekir. Tabii ön bilgilerim var ama Aydın'la ilgili birimlerimizden son bilgileri, son rakamları aldıktan sonra bütün dinamikliği ile beraber çalışmayı önümüzdeki süreçte ortaya koyacağız. Eğitim olmazsa olmazımız. Sağlık gibi birçok sektörde belirli faaliyetleri öne çıkararak çalışmalara devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

 

“Konuya hakim olmamız gerekiyor”

 

Jeotermaller konusunda da açıklamalarda bulunan Hüseyin Aksoy, “Henüz daha o noktada konuyu biraz daha derinlemesine bilmemiz gerekiyor. Bazı ön bilgilerle yapacağımız değerlendirmeler doğru olmayabilir. Konunun teknik yönü var, sosyal yönü var, farklı özellikler ile inceleyip bundan sonra genel uzmanların görüşünü alarak tabii ki bizim de bir değerlendirmemiz olacaktır” diye konuştu.

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler