Yenipazarlı hükümete seslendi

Yenipazarlı hükümete seslendi

Memleket Partisi Aydın İl Başkanı Cavit Yenipazarlı, Türkiye'nin dört bir yanında meydana gelen afetlere müdahalenin yetersiz olduğunu söyleyerek "Daha yetmedi mi?" dedi.

Temmuz ayının başından bu yana hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde seyrettiği Türkiye'nin dört bir yanından afet haberleri gelmeye devam ediyor. Ülkenin Kuzey ve Doğu bölgeleri sel felaketi ile boğuşurken Güney ve Batı kesimlerinde orman yangınlarıyla mücadele hız kesmeden devam ediyor.

Binlerce dönüm arazinin yok olduğu, onlarca vatandaşın hayatını kaybettiği afetlerde devlet tarafından uygulanan desteklerin ve eylem planlarının yetersiz olduğunu söyleyen vatandaşlar tepkilerini sosyal medya aracılığı ile dile getirdi. Yangınlara yeterli müdahalenin yapılmadığını, sel felaketlerine hazırlık planlarının oluşturulmadığını söyleyen vatandaşlara bir destekte Memleket Partisi Aydın İl Başkanı Cavit Yenipazarlı'dan geldi.

1999 DEPREMİNİ HATIRLATTI

1999 yılında meydana gelen 7.4 büyüklüğündeki deprem sonrası yaşananları hatırlatan Yenipazarlı, "Hatırlar mısınız bilmiyorum. 1999 depreminden sonra rahmetli Ecevit'in deprem bölgesinde yaptığı mitinglerde bazı kişiler, '7.4 yetmedi mi?' diye pankartlar taşıyordu. Şimdi Karadeniz bölgesini seller götürüyor. Halkımızın evlerini, hayvanlarını, arabalarını seller götürüyor. Geldik Akdeniz bölgesine, ciğerlerimiz yanıyor. ormanlarımız yanıyor, hayvanlarımız, doğadaki canlılar, köylerimiz yanıyor. Pandemi süreci boyunca bir aşı yapamadığımız için, aşı sürecini yönlendiremediğimiz için binlerce insanımızı helalleşmeden gönderdik. Bir cenaze namazı kılmadan gömdük. Şimdi bizim sorma hakkımız yok mu? Daha yetmedi mi? AK Parti iktidarının gitmesi için, hükümetin istifa etmesi için daha hangi belaları yaşamamız gerekiyor? Bir an önce artık gidin. Bu ülkenin yarattığı zenginliklerine el koyduğunuz yeter. 13 tane saray uçağımız var, 1 uçak parasıyla 9 tane yangın söndürme uçağı alabiliyoruz ama elinde yangın söndürme uçağı olan Türk Hava Kurumu'nun uçaklarını kullandırmıyorsunuz, uçak almıyorsunuz, 3 tanesini bir uçak bedeline kiralıyorsunuz. Artık yeter. Bu ülkenin başından gidin" dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler