YILBAŞI EĞLENCESİ SOKAKTA YASAK OTELDE SERBEST

YILBAŞI EĞLENCESİ SOKAKTA YASAK OTELDE SERBEST

Yılbaşında uygulanacak olan 4 günlük sokağa çıkma yasağını evlerinde geçirmek istemeyen vatandaşlar, Kuşadası ve Didim'de bulunan otelleri tercih ediyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan yeni tip koronavirüs önlemleri kapsamında, yılbaşında 4 günlük sokağa çıkma yasağı ilan edilmişti. 31 Aralık Perşembe günü saat 21.00'da başlayacak olan sokağa çıkma kısıtlaması, 4 Ocak Pazartesi günü saat 05.00'da sona erecek. Kısıtlamayı evde geçirmek istemeyen vatandaşlar ise Kuşadası ve Didim'de bulunan otellere rezervasyon yaptırmaya başladı.

OTELLERDE EĞLENCE DÜZENLENECEK Mİ?

Yılbaşını ve daha sonraki 3 günü evlerinde geçirmek istemeyen vatandaşlar, Kuşadası ve Didim'de bulunan otelleri tercih ediyor. Pandemiden dolayı bazı oteller kapalı olsa da, açık olan otellerin birçoğu, 2021'i evlerinde karşılamak istemeyen vatandaşlar için paket oluşturdu. '4 Gece Kal, 3 Gece Öde' ve 'Keyfi Odada Yaşa' gibi paketlerle vatandaşa hizmet sunan otellerde 2 kişilik oda fiyatları gecelik 120 liradan 4800 liraya kadar çıkıyor.

İçişleri Bakanlığı tarafından yayınlanan genelgeye göre otellerde bu yıl pandemi nedeniyle yılbaşı konserleri düzenlenemiyor. Gece 22.00'a kadar canlı müzik izinleri olan otellerde bu saatten sonra herhangi bir eğlence düzenlenilmesi ise yasak. Ancak otel lobisinde ve diğer alanlarda müşterilerin eğlenebilmesi ise mümkün.

Ayrıca otellerde düzenlenecek yemek organizasyonlarında pandemi kurallarına uyulmak zorunda.

4 gün boyunca otelde kalmak istemeyen vatandaşların bir diğer tercihi ise günlük kiralık evler oldu. Yılbaşında artan günlük kiralık ev fiyatlarına rağmen, vatandaşlar kötü geçen 2020'yi güzel sonlandırmak için apart sahiplerini aramaya başladı.

ZENGİNE HER GÜN YILBAŞI, BİZE DEĞİŞEN BİR ŞEY YOK

Sokağa çıkma yasağının olduğu günlerde, yılbaşını evde geçirmek zorunda olan vatandaşlar ise durumdan şikayetçi. Otellere gitmeye gücü yeten vatandaşlara ayrımcılık yapıldığını düşünen Aydınlılar, "Koronavirüs etkinlikler otelde olunca bulaşmıyor mu?" dedi.

Bu sene 2021'i zenginlerin karşıladığını belirten Sinan Turanlı, bakanlığın bu konuda daha sert davranması gerektiğini söyledi.Turanlı, "Oldum olası yılbaşını sevmemişimdir. Yalnız yaşayan bir adamım, benim için öyle çok bir anlamı yok bu günün. Açarım televizyonu, konser varsa izlerim, çerezimi yer yatarım. Fakat bu bahsedilen durum ayrımcılık oluşturmuş durumda. Koronavirüs gerçekten çok ciddi bir hastalık, ben 63 yaşındayım, pandeminin ilk döneminde virüsü atlatmayı başardım fakat hala korkuyorum. Belki bir aydır ilk defa dışarı çıktım şu anda. Bu yılbaşı etkinliği düzenlenen otellerde virüs bulaşmayacak mı? Bu otellere gitmeye gücü yeten insanlar kovid savar mı? Bakanlık bu konuya el atmalı. Neymiş, saat 22.00'a kadar canlı müzik serbestmiş. Ciddiyetsiz ve gereksiz bir hareket bence. Madem bir sokağa çıkma yasağı var, herkese olmalı. Oteliymiş, eviymiş bunun ayrımcılığı olmamalı.

2021'e zenginler girecek, bizler 2020'de kalıcaz herhalde. Anlıyorum, herkes için kötü bir yıl oldu fakat vatandaşlarımız biraz daha dişini sıkmalı, o kalabalık etkinliklere ailesini sokmamalı"
ifadelerini kullandı.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler