Yoğunluk kısa sürdü

Yoğunluk kısa sürdü

Kademeli normalleşme süreci ile birlikte birlikte tekrar müşteri kabul etmeye başlayan kafe ve kıraathanelere ilgi kısa sürdü.

2019 yılının ikinci yarısında Çin'in Wuhan kentinde ortaya çıkan ve kısa sürede tüm dünyaya yayılan COVID-19 virüsü bugüne kadar on binlerce vatandaşın hayatını kaybetmesine neden oldu. 2020 yılının Mart ayından bu yana Türkiye üzerinde etkisini sürdüren virüs nedeniyle birçok işletme aylarca kepenk indirdi, yüzlerce vatandaş işsiz kaldı.

İlkbahar aylarında tekrar yükselişe geçen virüs nedeniyle kafe, kıraathane, restoran ve lokanta gibi işletmelerde, İçişleri Bakanlığı tarafından kararlaştırılan yeni tip koronavirüs önlemleri kapsamında, yeni kısıtlamalar hayata geçirildi. Bu kapsamda binlerce işletme kepenk indirdi, açık kalan işletmeler ise yalnızca gel-al ve paket servis yöntemiyle çalışabildi.

Bu süreç Haziran ayı ile birlikte son buldu. Vaka sayılarında görülen olumlu düşüş ve aşılamanın hızlanması turizm sezonunda birçok kısıtlamanın kaldırılmasını beraberinde getirdi. 1 Haziran tarihi itibariyle sokağa çıkma kısıtlamaları esnetildi, eğitim-öğretim birçok kademede yüz yüze olarak tekrar başladı, binlerce işletme kepenk açarak müşterilerini ağırlayabildi.

İLGİ 1 HAFTA SÜRDÜ

Aydın'ın Efeler ilçesinde bulunan ve şehrin popüler noktalarından biri olan Sevgi Yolu'nda oluşan yoğunluk kısa sürdü. Birçok kafe, kıraathane ve lokantanın bulunduğu sokakta kademeli normalleşme dönemi ile birlikte görülen kalabalık, sürecin ikinci haftasında yerini sessizliğe bıraktı. Sokağa yakın bir konumda kafe işleten Ümit Beyazıt, "Biliyorsunuz aylarca kapalı kaldık. Yeni süreç ile birlikte müşterilerimizi ağırlamak hem biz işletmeciler hem de personellerimiz için çok iyi oldu fakat gördüğünüz gibi ilgi kısa sürdü. Şuanda bunun en büyük etkisi mekanlarımızın 21:00'a kadar açık kalabilmesi. Tüm esnaflar bu karara tepkili desek yeridir.

Akşam saatlerinde yoğunluk olsa da gördüğünüz gibi öğle saatlerinde sinek avlıyoruz. İlk hafta böyle değildi fakat 2-3 gündür durumumuz bu. Allah sonumuzu hayır etsin."
dedi.

whatsapp-image-2021-06-11-at-12-22-05.jpeg

whatsapp-image-2021-06-11-at-12-22-02.jpeg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler