YÜZYÜZE EĞİTİMİN BAŞLAMA TARİHİ BELLİ OLDU

YÜZYÜZE EĞİTİMİN BAŞLAMA TARİHİ BELLİ OLDU

Bugün gerçekleştirilen Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı sonrası açıklama yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yüzyüze eğitimin başlayacağı tarihi açıkladı.

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde gerçekleştirilen Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı sonrası konuşma yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, alınan yeni kararları açıkladı.

Sonbahar mevsiminin başlamasıyla beraber tekrar yükselişe geçen koronavirüs vaka ve kaynaklı ölümleri nedeniyle kısıtlamalar tekrar hayata geçirilmişti. Kasım ayından bu yana uygulanmaya devam edilen kısıtlamalar hakkında alınan yeni kararlar şu şekilde;

  • Köy okullarında yüzyüze eğitim 15 Şubat'tan itibaren başlayacak.
  • 1 Mart'ta anaokulu, ilkokul, ortaokul ve liselerde yüzyüze eğitim kademeli olarak yeniden başlayacak.

Öte yandan vakalar belirli sayının altına düştüğünde esnaflara yönelik yapılan kısıtlamalar gevşetileceği açıklandı.

Erdoğan açıklamasında şu ifadelere yer verdi;

"Sahadaki aşı uygulaması, belirlenen öncelikler doğrultusunda sürüyor. COVID-19'un mutasyona uğraması herkes gibi bizim de işimizi zorlaştırıyor. Dışarıdan aşı tedarikinin sürdürülebilirliği önemlidir.

Geçtiğimiz mart ayından bu yana süren salgın tedbirlerinin ekonomi ve sosyal hayat üzerindeki olumsuz etkilerini de gayet iyi biliyoruz. Bilim insanlarımızın görüşleri yanında milletimizin her kesiminden gelen seslere kulak veriyoruz.

Köy okullarında 15 Şubatta eğitim ve öğretimin başlamasını kararlaştırdık. 8 ve 12. sınıflar ile ilkokul ve özel eğitim okullarındaki eğitim-öğretimin 1 Mart'ta başlaması için hazırlıklara başlanacak."

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler