'ZULU' LABORATUVARDAN KURTULDU

'ZULU' LABORATUVARDAN KURTULDU

Efeler ilçesinde iki arkadaş, laboratuvar ortamında kullanıldığı iddia edilen, kulakları kesilmiş ve 2 ayağında hasar oluşmuş tavşanı sahiplenerek yaşama bağladı.

Aydın'ın Efeler ilçesine bağlı Cumhuriyet Mahallesi'nde bir seramik atölyesinde çalışan Sema Ayhan Gökçen ve Pelin Zorlukol, bir arkadaşları aracılığıyla 'zulu' adını verdikleri tavşanı 4 yıl önce sahiplendi.

Laboratuvar ortamında deneyler için kullanıldığı düşünülen zulu'yu kulakları kesilmiş, 2 ayağında ve vücudunun birçok bölgesinde hasar oluşmuş halde sahiplenen Gökçen ve Zorlukol, tavşanı tedavi ettirdi.

Zulu'yu çalıştıkları atölyenin bahçesinde kedi, köpek, tavuk ve horozların yanında besleyen ve bakımını yapan ikili gazetecilere yaptıkları açıklamada "İnsanlardan ve tüm canlılardan çok korkuyordu. Yaralarını tedavisini yapmak bile çok zorluydu. Gergin bir yapısı vardı. Rehabilite sürecinde bize alıştı. Artık bahçede ön ayakları zorlasa da yürüyebiliyor. Şu anda hayatından memnun durumda. Şu anda tek yapamadığı hareket toprağı kazma hareketi." ifadelerine yer verdi.

Gökçen, laboratuvar ortamında kullanılan birçok hayvanda böyle üzüntü verici sonuçlar ortaya çıktığını belirterek, "Zulu kurtuldu ama onun gibi binlerce hayvan var. Deney yerine farklı metotlar var ve bunların başarıldığını biliyorum. Etik seçimler yapabiliriz." diye konuştu.

whatsapp-image-2021-04-20-at-09-24-40-1.jpeg

whatsapp-image-2021-04-20-at-09-24-40-9.jpeg

whatsapp-image-2021-04-20-at-09-24-40-7.jpeg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler