4 Bin kişiye sıcak yemek dağıtıyorlar

4 Bin kişiye sıcak yemek dağıtıyorlar

Türk Kızılay Aydın İl Başkanlığı, Aydınlı yardımseverlerin katkısıyla ihtiyaç sahibi vatandaşlara Ramazan Ayı boyunca her gün 4 bin 200 kişilik sıcak iftar yemeği katkısında bulunuyor.

Ramazan Ayı dolayısıyla Türk Kızılay Aydın İl başkanlığı ekipleri Aydın’daki hayırseverlerin de desteğiyle günde 4 bin 200 kişiye sıcak iftar yemeği dağıtıyor. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Türk Kızılay Aydın İl Başkanı Mesut Mezkit, “Aydın Valiliği Vefa Sosyal Destek Grubu himayelerinde bu iftar organizasyonunu gerçekleştiriyoruz.  Bu iftar için Aydın Valiliğimizce bize verilen listede dul, yetim, 65 yaş üst evde tek başına yaşayanlar, Aydın’da eğitim gören ve ülkesine dönemeyen yabancı öğrenciler, yolda kalmışlar, hastanede acil serviste bekleyen vatandaşlardır” dedi.

 

Bağışçılarımız İftar Hizmetlerini Yerinde Görebilir”

 

Başkan Mezkit, açıklamasını şu ifadelerle tamamladı; “Ramazan ayının ilk gününden bu tarafa artan ihtiyaç sahihine paralel olarak yemek sayısını da devamlı artırdık. Bu da tabi olarak bir külfet. Bu iftar yemeği faaliyetinin daha fazla ihtiyaç sahibine ulaştırılması için daha fazla yardıma gerek duyulmaktadır. Bunu da temin edecek olan ise Aydınlı hayırseverlerimizdir. Bizim temel anlayışımız şudur. Aydınlı hayırseverlerimizin yardımlarını, zekatlarını, fitrelerini yine Aydınlı ihtiyaç sahiplerine ulaştırmaktır. Bunu da yapıyoruz. Aydınlı hayırseverlerimizden özellikle iftar yemeği için ayni yardım talebinde bulunuyoruz.  Nedir ayni bağış? Bakliyat, ekmek, sebze, et, yağ vb yemekte kullanılan malzemelerdir. Bağışçılarımız bağışlarını yaptıktan sonra iftar hizmetini yerinde görebilirler. Bir elin nesi var; iki elin sesi var diyerek Aydınlı hayırseverleri iftar yemeği için hayır yarışına bekliyoruz. Hayırlı ramazanlar diliyoruz” ifadelerini kullandı.

 

HABER: (FATİH BAŞTÜRK DAL)

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler