Adaylık tartışması büyüyor

Adaylık tartışması büyüyor

Nazilli Belediye Başkanı Kürşat Engin Özcan, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla yaklaşan kongrede ortak adayın Cihat Öztürk olarak belirlendiğini açıkladı. Bu açıklamanın hemen ardından mevcut aday Durmuş Kural yaptığı paylaşımda, ilçe başkanlığın

İYİ Parti Aydın’da yaklaşan kongre öncesi ortalık biranda karıştı. Nazilli Belediye Başkanı Kürşat Engin Özcan yaptığı paylaşımla, Cihat Öztürk’ün ortak aday olarak belirlendiğini duyurdu. Ancak mevcut ilçe başkanı Durmuş Kural ise “Ben de adayım” dedi.

 

DESTEĞİNİZE TALİBİM

 

Kural sosyal medya hesabından yaptığı  paylaşımda, “Kurucu Üyesi olduğum İYİ Parti Nazilli İlçe Başkanlığı görevine getirildiğim günden bugüne yapmış olduğum çalışmalar ortadadır. Yerel seçimlerde gecemizi gündüzümüze katarak ekibimiz ile yapmış olduğumuz çalışmalar sonucunda genelde AK Parti, yerelde ise MHP iktidarlarının toplamından daha fazla oy alarak Nazilli Belediye Başkanlığı seçimini Allah’a şükürler olsun ki kazandık. Seçimleri kazanarak taçlandırmış olduğumuz çalışmalarımızın devamını getirmek için İYİ Parti Nazilli ilçe başkanlığına adayım ve ahde vefa göstererek desteklerinize talibim” ifadelerini kullanarak yeniden aday olduğunu duyurdu.

 

KİMSE BENİ DİNLEMEDİ

 

Öte yandan Kürşat Engin Özcan paylaşımını altına yorum yapan Tamer Yelkovan’ın, “Ahdi vefayı unutanlar. Hep kapı dışın da kalır Kürşat Engin Özcan. Durmuş Kural adaylıktan çekilmiş değildir. Cihat Öztürk’ünde hakkıdır aday olmak. Demokrasi paylaştıkça güzeldir” yorumuna Başkan Özcan, “Kendi seçimim dışında başka herhangi bir seçime karışmayacağım dedim. Ancak defalarca yanıma gelerek İlçe teşkilat işlerini sordular karışmadım. Karışmayacağımı söyledim. İlçemizde Enes Öğünçlü abimizden sonra en uzun süre ilçe başkanlığı yapan kişilerden biriyim. Çok kere karışmayacağımı söyledim tekrar tekrar. Ancak devamlı olarak bu benzer konular açıldı. Siz teşkilatı ben Belediyeyi yöneteyim dedim. Siz bana ben size karışmayayım sorun yaşanmasın dedim. Ama kimse dinlemedi”

 

MİLLETVEKİLİ OLMASI İÇİN DESTEK OLACAĞIMI SÖYLEDİM

 

Tekrar bu konu ile ilgili geldiklerinde Durmuş Kural beyin Milletvekili olmak istediği ortaya kondu ben destek olacağımı söyledim. Önceki tecrübelerimi anlattım. Genel Başkanımıza durumu arz ettik. Durmuş bey adaylık sürecinde İl Başkan yardımcısı olarak İl düzeyinde çalışması gerektiği, Nazilli deki başarılı çalışma programımızı Aydın geneline taşıyarak Partimize faydalı olacağı konusunda ve Cihat beyin İlçe başkanı olmasında mutabık kaldık. Bu görüşmelerde kardeşiniz Vekilim Soner beyde vardı. İki kere bu konuda mutabakat sağlandı. Fotoğraf vermek için Genel Başkanımızdan randevu alındı. Ve bildirimlerde bulunduk çalışmalar yürüttük.

 

AHDE VEFAYI BEKLEYEN BENİM

 

Tüm bunlara rağmen Ankara'daki çalıştaya katılacağım biliniyorken yola çıkacağım ve delege seçimine çok az kala farklı bir tutum sergilenmesi asıl ahde vefasızlıktır. Kelime anlamı ile tam bir ahde vefa gösterdim. Ahde vefa verilen sözün tutulması demektir. Ben sözümü tuttum. Ahde vefayı bekleyen benim. Vefa ise siyaseten ödenecek bir şey değildir. Şahsen Durmuş Kural beyi çok severim sayarım ancak bir konuda kendi istekleri doğrultusunda mutabakata vardık ve bunların gereklerini fazlası ile yerine getirdim. Seçimi hep birlikte kazandık. En az çalışan benim kadar çalıştı. Böylesine büyük bir başarının bir kişiye tahmil edilmesi doğru değildir. Emeği geçen tüm arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Daha büyük başarıları birlikte yaşayacağımıza olan inancım tam ve daimidir” şeklinde cevap verdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler