ADÜ'de deprem büyüyor

ADÜ'de deprem büyüyor

ADÜ’de peş peşe ortaya çıkan adrese teslim kadro haberlerinin yanı sıra birçok kişinin de görevinden istifa etmesi Türkiye gündeminin konuşulanları arasında uzun süre yer bulmuştu.

Aydın Adnan Menderes Üniversitesi’nde (ADÜ),  sık sık gündeme gelen adrese teslim kadrolar kamuoyunda tepkilere yol açmıştı. Daha önce eş ve çocuklara özel açıldığı öne sürülen özel kadrolara belirlenen isimlerin atandığı öne sürülmüştü. Yaşanan gelişmelerin ardından Adnan Menderes Üniversitesi geçtiğimiz günlerde ilana çıkarak profesör, doçent veya doktor öğretim üyesi olmak üzere 127 akademik kadro alacağını duyurmuştu. Resmi Gazete’de yayımlanan ilanda yer alan ‘özel’ şartlar üniversitelerde sık sık gündeme gelen ‘kişiye özel kadro’ iddialarını yeniden alevlendirmişti. 

“ÖĞRETİM ÜYESİNİN PAYLAŞIMLARI YÖK’E KADAR ULAŞTI”

ADÜ İktisat Fakültesi öğretim üyesi Mehmet Aydıner,  sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla kişiye özel kadro iddialarına yeni bir boyut kazandırdı. Aydıner, İktisat Fakültesi Dekanı Mustafa Ali Sarılı'nın kendi eşi için kişiye özel kadro açtığını öne sürerek “ADÜ Rektörlüğü; Öğretim üyesi alımı için ilana çıkmışsınız. İlan, haksızlık, usulsüzlük ve hainlik belgesi gibi olmuş. Yine, Üniversitenin itibarını hem akademik olarak hem de milletin gözünde iki paralık etmişsiniz. Millet her yerde konuşuyor: FETÖ soruşturmaları olan dekan KENDİ KARISINI kendi bölümüne Öğr. üyesi olarak almak için adrese teslim ilan verilmesini istemiş, siz de yerine getirmişsiniz. İlandaki AİF maliye bölümü için kadro dekanın karısı içinmiş” ifadelerini kullandı. 

Aydıner’in paylaşımının ardından bazı yetkililerin konuyu YÖK’e götürdüğü ve konuyla ilgili hafta içinde sıcak bir gelişmenin yaşanacağı belirtildi. 

“BU DEFA İKİ DEKAN YARDIMCISI İSTİFA ETTİ”

Öte yandan akademik kadroda da sular durulmuyor. Birçok ismin istifa ederek ayrıldığı ADÜ’de yeni istifalar olduğu ortaya çıktı. Son olarak Fen Edebiyat Fakültesi’nde Dekan Yardımcılığı görevini yürüten Doç. Dr. Emre Erdan ile Dr. Öğr. Üyesi Gökhan Şefik Erkurt’un idari görevlerinden istifa ettiği öğrenildi. İki ismin hangi sebeplerle görevinden istifa ettiği ise henüz netlik kazanmadı.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler