AGC, Van’da görevli Aydınlı öğretmenin isteğine duyarsız kalmadı

AGC, Van’da görevli Aydınlı öğretmenin isteğine duyarsız kalmadı

Aydın Gazeteciler Cemiyeti (AGC), Van'ın Erciş ilçesinde eğitim gören ve 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nda Aydınlı öğretmenleri önderliğinde yöresel zeybek oyunu gösterisi düzenleyen öğrencilere kıyafet desteğinde bulundu.

AGC, Aydın ve Van arasında kalpleri ısıtan bir yardım köprüsü kurdu. Aydınlı olan ve Van'ın Erciş ilçesinde Yahya Kemal Beyatlı Ortaokulu'nda öğretmenlik yapan Yasemin Güder, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nda öğrencileriyle birlikte Aydın yöresine ait zeybek oyunu gösterisi düzenlemek istedi.  Van ve çevresinde, yöresel kıyafetleri bulmakta zorlanan Güder, arkadaşı olan Aydın Kulis Gazetesi muhabiri İsmail Örs'ten yardım istedi.

Örs’ün durumu AGC Başkanı Ferdi Uzun'a aktarması üzerine gerekli çalışma başlatıldı.

ÖĞRENCİLERDEN AGC’YE TEŞEKKÜR
AGC’nin kıyafeti temin etmesinin ardından elbiseler Van'a ulaştırdı. Kıyafetleri giyen öğrencilerin gururlandıran gösterisi ise büyük beğeni topladı. Programın ardından öğrenciler, çektikleri bir video ile AGC’ye teşekkür etti. Başkan Uzun, böylesi anlamlı bir organizasyon içerisinde yer aldıkları için gururlu ve mutlu olduklarını belirterek, “Dernekler sadece mesleki anlamda çalışmalar değil aynı zamanda sosyal sorumluluk projeleriyle öne çıkmalıdır. Konunun bize aktarılmasının ardından hemen çalışmalara başladık. Çünkü söz konusu çocuklar ve Cumhuriyetti. 32 yıllık şanlı geçmişe sahip AGC’nin böylesi önemli faaliyette bulunması da son derece önemlidir. Sosyal sorumluluk projelerimize ve mesleki eğitimlerimize devam edeceğimizin altını çizerken 29 Ekim Cumhuriyet Bayramımızı da kutluyorum.” dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler