Aile Eğitim Programları Başladı

Aile Eğitim Programları Başladı

Efeler Kaymakamlığı bünyesinde oluşturulan Aile Eğitim Programları, Online Eğitim ile başladı.

Koronavirüs salgını nedeniyle evden çıkamayan vatandaşlar için elini taşın altına koyan Efeler Kaymakamlığı, ailelerin sağlıklı, mutlu ve müreffeh olarak hayatlarını sürdürmelerine katkı sağlamak amacıyla Aile Eğitim Programları’nı uygulamaya koydu. Bu eğitimler Sosyolog/Aile Eğitimcisi Zeynep Aydoğan Yanar aracılığıyla ailelere ulaştırılacak.

 

Efeler Kaymakamlığı’ndan konuyla ilgili yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

 

“Çin’in Wuhan kentinde başlayıp tüm dünyayı etkisine alan Covid-19 süreci ülkemizi de birçok alanda etkilemiştir. Kaymakamlığımız olarak her alanda aldığımız önlemlere artı olarak aile birliğimizi korumak ve çarpan etkisi ile vatandaşımızın aldığı psiko-sosyal zararı en aza indirgeyebilmek için Aile Eğitimleri ile vatandaşlarımızı bu alanda da destekliyoruz. Pandemi süreci ile sosyal hayatın kısıtlanması ve alınan tedbirlerin öncelikli olarak aile içi iletişiminde olumsuz etkilere yol açtığını aktif sahada yaptığımız çalışmalar ile gözlemledik.”

 

“Efeler Kaymakamlığı olarak; toplumun en küçük yapı taşı olan ailelerimizin sağlıklı, mutlu ve müreffeh olarak hayatlarını sürdürmelerine katkı sağlamak amacıyla vatandaşlarımıza yönelik eğitimler düzenlemeye başladık. Pandemi sürecinin devam etmesi sebebiyle halkımızın korunması ve bulaş riskini ortadan kaldırmak amacıyla Sosyolog/Aile Eğitimcisi Zeynep AYDOĞAN YANAR On-line platformlar üzerinden eğitimlere başladı.”

 

“Eğitimlerimize katılmak isteyen vatandaşlarımızın “ https://forms.gle/4BCKUMq9EudxsZ6T9 “   linkindeki katılım formunu doldurarak talepte bulunmaları üzerine kendileri ile birebir iletişime geçilecek ve eğitim takvimi hazırlanacaktır.”

 

Birçok konuda eğitim verilecek

 

“Eğitim içeriklerimiz; Aile Yaşam Beceriler, Aile Bütçesi ve Kaynak Yönetimi, Evlilik ve Aile Hayatı, Finansal Okuryazarlık, Enerji Tasarrufu, Aile ve Alışveriş, Madde Kullanım Riski ve Madde Bağımlılığından Korunma, Bilinçli Medya Kullanımı, Aile ve İnternet alanlarından oluşacaktır. Vatandaşlarımız birden çok eğitime katılım talebinde bulunabileceklerdir.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler