AK Parti Aydın Milletvekili Savaş'tan 15 Temmuz Mesajı

AK Parti Aydın Milletvekili Savaş'tan 15 Temmuz Mesajı

AK Parti Aydın Milletvekili, TBMM KİT Komisyonu Başkanı Sayın Mustafa Savaş 15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günü dolayısı ile bir mesaj yayımladı.

Savaş mesajında şu ifadelere yer verdi: ''Milletlerin tarihinde önemli dönüm noktaları vardır. Bu dönüm noktaları bir milletin ortak hissiyatıyla yazılır. 15 Temmuz Gecesi de, aziz milletimiz, eli kanlı terör örgütü FETÖ’nün hain darbe girişimine karşı, vatanımızın istiklali ve istikbali ortak hissiyatında birleşmiş; dünya tarihinde yine eşine rastlanmamış destansı bir dönüm noktasına imza atmıştır. Adeta bir Çanakkale, bir Kurtuluş Savaşı ortak hissiyatında buluşan milletimiz yeni bir bağımsızlık mücadelesini 15 Temmuz 2016 Gecesi vermiştir. Bu destansı tarihi çok iyi öğrenmek zorundayız. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın ifadesiyle “Tarihi öğrenmeyenler, onu tekrar yaşamak zorunda kalırlar.” 15 Temmuz’u, her açıdan anlama çabasının içinde olmalıyız. Milletimizin hafızalarında ve vicdanlarında unutulmayacak bir yeri olan 15 Temmuz tarihini, milli iradenin bu önemli zaferini, gururla, şanla, şerefle aktarmalıyız.

Milletimiz o gece, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın her daim vurguladığı tek millet, tek bayrak, tek vatan ve tek devlet şiarı etrafında imandan bir duvar örerek, hain FETÖ’nün alçak darbe girişimine ve uluslararası güçlerin büyük bir operasyonuna karşı çıkmış, kendi iradesine zincir vurulamayacağını dünyaya ilan etmiştir.

15 Temmuz 2016, artık vesayetçi zihniyetin ve temsilcilerinin milletçe bertaraf edildiği, aziz vatanımızın idaresinin milletin eliyle milletin liderine teslim edildiği tarihtir. O gece milletimiz “Egemenlik, kayıtsız, şartsız milletindir” diyen Türkiye Cumhuriyeti banisi Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün emanetine sahip çıkmıştır; “Yeter! Söz milletindir!” diyen demokrasi şehidimiz merhum Başbakanımız Adnan Menderes’in emanetine sahip çıkmıştır. O gece milletimiz vatan müdafaasında gözünü kırpmadan canlarını feda eden aziz şehitlerimizin emanetine sahip çıkmıştır.

Kelimelerimizin kifayetsiz kaldığı, Yüce Allah’ın ve Resul’ünün müjdelerine mazhar olan aziz şehitlerimizi rahmetle, gazilerimizi minnetle anıyorum. 15 Temmuz Destanı’na imzasını atan necip milletimize ve milletinin güçlü lideri Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a şükranlarımı sunuyorum.''

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler