Alevlerin açtığı yaraları sarmak için yola çıktılar

Alevlerin açtığı yaraları sarmak için yola çıktılar

Efeler Belediye Başkanı Mehmet Fatih Atay, toplanan bağışları yangınlardan etkilenen vatandaşlara ulaştırmak için yola çıkan araçları uğurladı.

Türkiye’nin batı ve güney bölgelerinde meydana gelen orman yangınlarının ardından Efeler halkı; Efeler Belediyesi, Efeler Kent Konseyi ve Yeni İz Derneği aracılığı ile faciadan etkilenen vatandaşlara bağışta bulunmaya devam ediyor. Alevlerin yükseldiği 29 Temmuz Perşembe günü toplanmaya başlanan bağışlardan ilk 2 kamyon, afetzedelerin yaralarını sarmak üzere Marmaris’e ulaşmıştı. Bugün toplanan bağışlarla birlikte üçüncü ve dördüncü kamyonları da dolduran acil ihtiyaç malzemeleri Ören Çadır Kent’e doğru yola çıktı.

Efeler Belediye Başkanı Mehmet Fatih Atay, yapılan bağışları yerinde incelemek için Güzelhisar Mahallesi 37. Sokak adresindeki Sevgi Çiçekçiliği ziyaret etti.  Burada kampanyayı birlikte yürüttükleri Efeler Kent Konseyi ve Yeni İz Derneği Başkanı Perihan Yıldırım’dan bilgi alan Başkan Atay, toplanan bağışları elindeki ihtiyaç listesi ile kontrol etti. Malzemelerin Efeler Belediyesi çalışanları tarafından kamyonlara yüklenmesini de baştan sona takip eden Atay, beraberindekilerle birlikte, Efeler halkının bağışlarını afetzedelere ulaştırmak üzere yola çıkan araçları uğurladı.


BAĞIŞLAR DEVAM EDİYOR

Yurt içinden ve yurt dışından çok sayıda hayırseverin bağışta bulunduğu kampanya kapsamında alevlerden etkilenen vatandaşlara ve yangın söndürme çalışmalarına katılanlara günde 3 öğün gıda desteği de sağlanıyor. Erzak maddelerinin bozulmaması için bağışlar, afet bölgelerine aşama aşama gönderiliyor. Devam eden bağışlara katılmak isteyen hayırseverlerin 0545 544 90 09 numaralı hattan irtibat kurabilecekleri bildirildi. 

22-003.jpg

333-001.jpg

1111-002.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler