Arkeoloji Müzesi davasına basın alınmadı

Arkeoloji Müzesi davasına basın alınmadı

Aydın'daki tarihi eser kaçakçılığı operasyonunda tutuklanan Arkeoloji Müzesi’nin eski müdürü Abdülbari Y. İle birlikte 27 sanığın yargılanmasına başlandı. Ancak davayı takip etmek isteyen basın mensupları duruşma salonuna alınmadı.

Aydın Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında 21 Mart'ta tarihi eser kaçakçılığı yaptıkları gerekçesiyle 37 şüpheli hakkında yakalama kararı çıkarılmış, 11 ildeki operasyonda aralarında müze çalışanlarının da bulunduğu 36 zanlı gözaltına alınmıştı. "Rüşvet", "belgede nitelikli sahtecilik", "görevi kötüye kullanma", "izinsiz kazı yapma" gibi suçlamaların yöneltildiği şüphelilerden bazılarının, operasyonla ele geçirilerek müzeye teslim edilen tarihi eserleri, orijinal olmasına rağmen "sahte" diye kayıt altına aldıkları öne sürülmüştü. 

Gözaltına alınanlardan eski müze müdürü Abdulbari Y. ile H.İ.Ç. ve L.D. tutuklanmıştı. Tutuklu sanıklardan H.İ.Ç. ile Y.D. tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

"ESKİ MÜZE MÜDÜRÜNE 71 YIL HAPİS İSTEMİ" 

Aydın Cumhuriyet Başsavcılığı Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosu'nca Abdulbari Y. İle 27 sanık hakkında hazırlanan iddianame 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nce kabul edildi. 

İddianamede tutuklu sanık Abdülbari Y. için "Görevi kötüye kullanmak, örgüt kurmak ve yönetmek, rüşvet ve resmi belgede sahtecilik" suçlamalarıyla 26 yıldan 71 yıla kadar hapis cezası istendi. 

"YER YOK DİYEREK BASIN ALINMADI"

Öte yandan bugün görevleri gereği duruşmayı takip etmek isteyen basın mensupları ise içeriye alınmadı. Basın mensuplarının, sanık,avukat ve tanık sayısının fazla olması ile birlikte mahkeme  salonundaki fiziki şartların  yetersiz olması nedeniyle içeriği alınmadığı belirtildi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler