Av. Nurcan Arslan; “Kentlerimiz biz kadınlar yönettikçe güçlenecek”

Av. Nurcan Arslan; “Kentlerimiz biz kadınlar yönettikçe güçlenecek”

CHP’den Germencik Belediye Başkanlığına aday adaylığını açıklayan Avukat Nurcan Arslan, ilçenin seçilmiş ilk kadın muhtarı olan Kıymet Akkuş’u evinde ziyaret etti.

5 Aralık Dünya Kadın Hakları Günü ve Türk kadınına seçme ve seçilme hakkının tanınmasının önemine dikkat çeken Avukat Nurcan Arslan, “Sayın Kıymet Akkuş’un muhtarlık deneyimlerini ve anılarını paylaştık. Sohbetimiz de bir kez daha anladım ki biz kadınlar birlikte güçlüyüz. Kentlerimiz de biz kadınlar yönettikçe daha güçlü ve güzel olacak” dedi.

6.jpg

Kadınların elde edilen haklara Atatürk devrimleri sayesinde edindiğini ancak bu hakları korumak adına birlik ve beraberliğin önemli olduğunu söyleyen Arslan, ziyaretin ardından yaptığı açıklamada “1930’da çıkarılan bir dizi yasalarla kadınlar olarak devrim niteliğinde haklara sahip olduk. Önce belediye seçimlerine katılma, sonra köylerde muhtar olma ihtiyar meclislerine seçilme hakkı tanınan kadınların milletvekili seçme ve seçilme hakları, 5 Aralık 1934’te Anayasa ve Seçim Kanunu’nda yapılan yasa değişikliği ile tanındı. Kadınların siyasi hayatta seçme ve seçilme hakkını elde etmesi; toplumsal hayatta gerçekleşen Atatürk Devrimleri’nden birisidir. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün "Bir toplumun ilerlemesi, kadınlarının ilerlemesi ile ölçülür” sözü de bize ışık tutmuştur. Hayatta, sanatta, siyasette yani hayatın her alanında kadınların var olması önemlidir. Ben de bugün Germencik ilçemizin seçilmiş ilk kadın muhtarını ziyaret ettim. Sayın Kıymet Akkuş’un muhtarlık deneyimlerini ve anılarını paylaştık. Sohbetimiz de bir kez daha anladım ki biz kadınlar birlikte güçlüyüz. Kentlerimiz de biz kadınlar yönettikçe daha güçlü ve güzel olacak” ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler