AYDIN YÜZ YÜZE EĞİTİME HAZIR

AYDIN YÜZ YÜZE EĞİTİME HAZIR

Sosyal medya hesabı aracılığıyla açıklama yapan Aydın Valisi Hüseyin Aksoy, kent genelinde bulunan okulların yüz yüze eğitim sürecine hazır olduğunu dile getirdi.

Yeni tip koronavirüs önlemleri kapsamında uzaktan eğitim modeline geçen Türkiye genelindeki okullarda yüz yüze eğitim 15 Şubat itibariyle tekrar başlıyor. Köy okulları ve okul öncesi ana sınıfları ile okullarda Pazartesi günü başlayacak olan yüz yüze eğitim süreci Aydın'da da binlerce veli ve öğrenci tarafından merakla bekleniyor.

"ÖN ÇALIŞMALAR TAMAMLANDI"

Kent genelindeki okulların yüz yüze eğitim sürecini hazır olduğunu söyleyen Aydın Valisi Hüseyin Aksoy, konu hakkında kendisine ait sosyal medya hesabından son verileri paylaştı. Aydın'da ki 23 bin 896 öğrencinin Pazartesi günü itibariyle tekrar okula döneceğini söyleyen Aksoy, "15 şubat itibariyle;
kırsal alanda bulunan;
Birleştirilmiş sınıflarda 
89 okulda 2 bin 52,
İlkokullarda 
97 okulda 7 bin 289,
Ortaokullarda 
91 okulda 7 bin 734,
olmak üzere ilkokul ve ortaokulda toplam 17 bin 75 öğrencimizin yüz yüze eğitim almaları için hazırlıklar tamamlanmıştır.
Okul öncesi anasınıflarında;
154 sınıfta 2 bin 298,
Okul Öncesi okullarda;
Resmi 44 okulda 3 bin 542
Özel    28 okulda 981
olmak üzere okul öncesinde  toplam 6 bin 821 öğrencimizin yüz yüze eğitime başlamaları için gerekli ön çalışmalar tamamlanmıştır."
dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler