EVLENME VAADİYLE 158 KİŞİYİ 9 MİLYON TL DOLANDIRDI

EVLENME VAADİYLE 158 KİŞİYİ 9 MİLYON TL DOLANDIRDI

Türkiye gündemine bomba gibi düşen sahte gelin Melisay Tosun, aralarında Aydın'ın da bulunduğu 45 farklı ilde 158 kişiyi 9 milyon TL dolandırdı.

Show TV'de yayınlanan Didem Arslan Yılmaz'la VAZGEÇME programında yaşananlar ülke gündemini meşgul etmeye devam ediyor. 6 Ocak'ta programa katılan Dilek Köse, kızının evlilik çetesinin elinde zorla tutulduğunu iddia etti. Çetenin Türkiye'nin farklı illerinde damat adaylarını dolandırarak paralarını zimmetlerine geçirdiğini iddia eden anne, kızı Melisay Tosun'u eve dönmeye çağırdı.

Bir süre sonra hakkındaki suçlamalara dayanamayan sahte gelin Melisay programa çıkarak itiraf etti. Mağdurlarla da yüzleşen genç kız, çetenin Türkiye'nin 45 farklı ilinde 158 kişiyi toplamda 9 milyon TL dolandırdığını itiraf etti. İtirafların ardından sahte gelin Melisay’ın eski sevgilisi ve imam nikahlı eşi Emirhan, ardından sahte gelin Hülya Söyler gözaltına alındı. 12 Şubat'ta farklı illerde gerçekleştirilen eş zamanlı operasyonlarla da dolandırıcılık şebekesi çökertildi. Önce sahte gelinleri yönetmekle suçlanan isim Derya Akkuş gözaltına alındı. İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Organize Şube Müdürlüğü Ekipleri eşliğinde Ağrı Doğubayazıt İlçe Emniyet Müdürlüğü KOM Ekipleri Derya Akkuş’u suç işlemek amacıyla örgüt oluşturma ve nitelikli dolandırıcılık suçundan gözaltına aldı. Ardından yine çeteye üye olmakla suçlanan Rıdvan Kızılaslan, Meltem Kızılaslan, Zeynep Kızılaslan ve Nuriye Kızılaslan nitelikli dolandırıcılık suçlarından gözaltına alındı.

"ARALARINDA AYDIN'DA VAR"

Çetenin Türkiye'nin dört bir köşesinde dolandırıcılık yaptığının ortaya çıkmasının ardından program sunucusu Didem Arslan Yılmaz canlı yayında bir harita paylaştı. Çetenin ağına düşürdüğü damat adaylarının illere göre dağılımının ve mağdurlardan alınan para miktarlarının paylaşıldığı haritada Aydın'ın da olması dikkatlerden kaçmadı.

Aydın'da kaç kişinin dolandırıldığı paylaşılmazken kent genelinde toplamda 15 bin TL değerinde paranın çetenin hesabına geçirildiği öğrenildi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler