“AYDIN'DA BİR İLK”

“AYDIN'DA BİR İLK”

Kavaklı Global Okulları bünyesinde kuruluşu yapılan “Pedagoji Okulu” çalışmaları kapsamında Aydın’da yaşayan çocuklara ücretsiz psiko-sosyal destek ve güçlendirme programları uygulanacak.

2019 yılının ikinci yarısında Çin’in Wuhan kentinde ortaya çıkan ve milyonlarca vatandaşın hayatını kaybetmesine neden olan koronavirüs, Türkiye’de ilk olarak 11 Mart 2020 tarihinde görüldü. Bir yıldan uzun süredir ülke üzerinde etkisini sürdüren pandemi süreci nedeniyle birçok kısıtlama hayata geçirildi, önlemler kapsamında eğitim-öğretim uzun süre online olarak sürdürüldü.

Pandemi sürecinde evde kalan ve sosyal hayat yoksunluğu yaşayan çocuklar için harekete geçen Kavaklı Global Okulları, bir ilke daha imza attı. Aydın’ın öncü markalarından olan Kavaklı Global, kentte yaşayan tüm çocuklar için pedagolojik destek projesini ücretsiz olarak hayata geçirmeye karar verdi.

“Pedagoloji Okulu” adı verilen proje kapsamında evde kaldıkları süre içerisinde yeme-içme bozukluğu, ekran bağımlılığı, dikkat ve odak eksikliği, mutsuzluk ve içe kapanma gibi sorunlar yaşayan çocuklara yardımcı olmayı amaçlayan Kavaklı Global yetkilileri, Aydınlı ebeveynlere seslenerek projeye katılmaya davet etti.

“HAZIRLIKLARIMIZI TAMAMLAMIŞ BULUNMAKTAYIZ”

Kavaklı Global Okulları Akademik Danışmanı Öğr. Gör. Hasan Can Oktaylar, pedagoji okulunun çalışmalarına hakkında bilgi verdi. Oktaylar, “İçinde bulunduğumuz pandemi koşullarından ve çocukların gelişim dönemlerinden kaynaklanan; sosyal izolasyon, iletişimsizlik, ekranda uzun süreli oturma, duygu durum bozuklukları, hareketsiz kalma, içe kapanma - yalnızlığı tercih etme, online derslere girmeme, dikkat eksikliği, derse odaklanamama, hayattan zevk almama, mutsuzluk, endişe verici düşüncelere girme ve yeme bozukluğu gibi ileride telafisi zor olabilecek gelişimsel güçlüklere ve zorlanmalara neden olmaktadır. Aileler çocuklarda yoğun bir şekilde yaşandığı gözlemlenen bu güçlüklerle ilgili olarak çoğu zaman çaresiz kalmakta ve çözüm üretememektedir. Merkezimizde özellikle pandemi döneminde yoğunlaştığı gözlemlenen güçlükler/öğrenme yetersizlikleri ve eksiklikleri konusunda ailelere gerekli yönlendirmeler yapılacak olup; çocuklara uygun psiko-sosyal destek programlarını uygulama konusundaki hazırlıklarımızı tamamlamış bulunmaktayız.” dedi.

Kavaklı Global yetkilileri, http://kavaklianadolulisesi.k12.tr/pedagoji-okulu adresine giriş yapan ailelerin gerekli formu doldurarak çocuklarını projeye yönlendirebileceklerini ifade etti. whatsapp-image-2021-05-06-at-17-18-03.jpegwhatsapp-image-2021-05-06-at-17-21-52-2.jpeg

whatsapp-image-2021-05-06-at-17-22-04-2.jpeg

3211.png

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler