Aydın’ın altyapısı yenileniyor

Aydın’ın altyapısı yenileniyor

Aydın’ın altyapısını daha modern hale getirmek için çalışmalar gerçekleştiren Aydın Büyükşehir Belediyesi, Başkanı Özlem Çerçioğlu’nun vizyonu doğrultusunda kente altın çağını yaşatıyor.

Aydın’ın altyapısını daha modern hale getirmek için 2014 yılında bu yana planlı bir şekilde, çözüm odaklı, hızlı ve etkili çalışmalar gerçekleştiren Aydın Büyükşehir Belediyesi, Başkanı Özlem Çerçioğlu’nun vizyonu doğrultusunda kente altın çağını yaşatıyor.

Büyükşehir altyapıda 978 Milyon TL yatırım gerçekleştirdi

ASKİ Genel Müdürlüğü’nün çalışmaları doğrultusunda yenilenmiş ve güçlendirilmiş altyapı ağları oluşturan ABB, şu ana kadar toplam 978 Milyon TL yatırım gerçekleştirdi. ASKİ ekipleri eş zamanlı olarak birçok noktada; içme suyu, yağmur suyu ve kanalizasyon hatları oluştururken, bir tarım kenti olan Aydın’da tarımsal sulama faaliyetleri için de önemli yatırımlara imza atıyor.

Başkan Çerçioğlu’nun yatırım odaklı hizmet anlayışı kapsamında çalışan Büyükşehir ekipleri, 2014 yılından bu yana 2395 km içme suyu hattı, 202 km yağmursuyu hattı ve 1017 km kanalizasyon hattı olmak üzere toplam 3614 km altyapı çalışmasını tamamladı.

Büyükşehir Belediyesi altyapı hat çalışmaları ile birlikte vatandaşların sağlıklı içme suyu ulaşması için 508 adet içme suyu sondaj kuyusu açtı, 66 adet içme suyu paket arıtma tesisi devreye aldı ve 4 adet atık su arıtma tesisini yaparak hayata Aydın’a kazandırdı.

Geride bıraktığımız 2021 yılında pandemi koşullarına rağmen çalışmalarına hız kesmeden devam eden ASKİ, içme suyu, yağmursuyu ve kanalizasyon hattı çalışması kapsamında 288,8 kmlik altyapı ağını tamamladı. Bunlarla birlikte araç parkını da güçlendiren ASKİ, 39 adet beko loder kazıcı yükleyici ile 1 adet çekici tır, 3 adet atık su arıtma çamuru taşıma treyleri ve 1 adet kombine kanal açma ve temizleme aracını satın alarak halkın hizmetine sundu.

Tarımsal Sulama ağı genişletildi

Küresel ısınma ile birlikte düzensiz yağışlar ve su kaynaklarında yaşanan azalmayı dikkate alan ASKİ, tarımsal sulama alanında da büyük çalışmalar gerçekleştirdi. ASKİ bu kapsamda sadece 2021 yılı içerisinde 1,3 milyon dekar alan sulamadan faydalandığı, 47 adet tarımsal sulama göleti ile 104 adet hayvan içme suyu göletinin (HİS) bakımlarını yaptı. HİS göletlerinden 70850 adet büyükbaş, 96120 adet küçükbaş hayvan faydalanıyor ve hayvancılık yapan toplam 6566 aile bu hizmetlerden faydalanıyor.

Çalışmaları bu yıl da hız kesmeden devam ediyor

Bu yılı da yatırım planlarıyla doludizgin geçiren ASKİ, şu hizmetler için çalışmalarını sürdürüyor: Söke Güllübahçe 2 . kademe kanalizasyon hattı yapımı bu hafta ihalesi yapılıyor. Buharkent içme suyu, kanalizasyon, yağmur suyu şebeke hattı yapımı ve atık su arıtma tesisi yapımı bu hafta EKAP’a giriliyor ihale günü alınacak. Köşk atıksu arıtma tesisi yapımı, Germencik atıksu arıtma tesisi yapımı, Horsunlu-Yamalak-Kurtuluş ortak atıksu arıtma tesisi yapımı, Akbük-Didim kollektör ve terfi merkezleri kanalizasyon hatları yapımı ihale için keşif hazırlanıyor. Söke Yenidoğan - Savuca – Sazlı – Hisar kanalizasyon yapımı ihale için keşif hazırlanıyor.

aski-3-004.jpg

aski-5-001.jpg

aski-6-002.jpg

aski-9-002.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler