Aydınlılar karantina kurallarına uymuyor

Aydınlılar karantina kurallarına uymuyor

Koronavirüs ve önlemleri 2020 yılının bir gerçeği olmuş durumda.

 Ülkemizde binlerce insanın, dünyada ise 1 milyondan fazla kişinin hayatını kaybetmesine sebep olan koronavirüs iş ve sosyal hayatımızın derinlerine işlemişken Aydınlıların karantina kurallarına uymaması ise ne yazık ki göz ardı edilemez bir gerçek.

Şubat ayında hayatımıza giren koronavirüs, Kasım ayına girdiğimiz ve 2021’e yaklaştığımız bu günlerde dahi hayatımızı etkilemeye devam ediyor. Her gün artan vaka sayıları ve kısıtlamaların tekrardan hayatımıza girmesi gündemdeyken Aydın halkına mikrofon uzattık, Aydınlıların karantina ve virüs önlemlerine gündelik hayatlarında ne kadar dikkat ettiklerini sorduk.

“ESNAFTA VE VATANDAŞTA BİLİNÇ YOK”

Aydın Kent Meydanında sorularımızı yönelttiğimiz memur emeklisi İhsan Defterci, Aydınlıların koronavirüs önlemlerine ve karantinaya ne kadar dikkat ettiğini düşündüğünü sorduğumuzda; “Her insan kendisinden sorumlu olduğunu bilirse, bilincinde olursa benim gibi burada oturabilir. Ne yazık ki toplumumuz bu bilince sahip değil, daha haklarını dahi bilmeyen bir çok vatandaşımız var. İnsanların sorumlu olduğu şeyler vardır. Mesela buradan çarşıya insek eminim ki ne esnafın ne de müşterinin maske takmadığını görürüz. ‘O takmıyorsa bende takmasam olur’ tarzı bir fikir oluşmuş durumda. Yaşı geçmiş insanlar dahi maske takmıyor, bunun suçunu da başkalarına atmaktan çekinmiyor. Beni burada maske takarken gören insanlar kendileri de maskelerini yukarı çekiyor. Herkes benim gibi olursa özgürlüğümüze bir an önce kavuşuruz.” dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler