Ayşe Özdemir Hakkında Şok Karar

Ayşe Özdemir Hakkında Şok Karar

CHP Kadın Kolları Aydın İl Başkanı Ayşe Özdemir hakkında Aydın Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma açıldı.

Cumhuriyet Halk Partisi Aydın Kadın Kolları İl Başkanı Ayşe Özdemir hakkında, devlet büyüklerine hakaret’ iddiasıyla soruşturma açıldığı iddia edildi. Edinilen bilgiye göre, 9 Şubat’ta yapılan CHP Aydın İl Kongresi’nde konuşma yapan ve kadınlara yönelik şiddet ve tacizleri protesto etmek amaçlı danslı protesto olan Las Tesis’i partililer ile beraber söyleyen Başkan Ayşe Özdemir’e devlet büyüklerine hakaret suçlamasıyla soruşturma açıldığı iddiası gündeme bomba gibi düştü.

 

Avukatı Evrim Karakoz ile birlikte ifade vermeye giden Özdemir'in kendisine yapılan suçlamaları reddettiği ve gösterdikleri tepkinin kadınlara karşı işlenen suçlara karşı dikkat çekmek ve duruş göstermek adına uluslararası bir protestonun parçası olduğunu söylediği öğrenildi.

 

İşte Özdemir hakkında başlatılan soruşturmaya gerekçe olan sözler:

 

Tecavüzcüm sensin, öldüren sensin, polisler, hakimler, devlet ve Başkan! Direnen kadınlar dünyada ve her yerde, asla yalnız yürümeyeceksin, ataerkil bir yargıç, kadın olmak suçumuz, kestiğiniz cezamız, seyrettiğiniz şiddet, suç bende değil her yerdeysem, ne giydiysem, suç bende değil

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler