Bakan Özer'den öğretmen ataması ve kayıt parası açıklaması

Bakan Özer'den öğretmen ataması ve kayıt parası açıklaması

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, 20 bin öğretmen atamasıyla ilgili ilk 5 branş sıralamasını paylaştı. Bakan Özer, kayıt parası isteyen okullarla ilgili de takipte olacaklarını söyledi.

Bakan Özer'in açıklamalarından satır başları: 

KAYIT DÖNEMİNDEKİ BAĞIŞ PARASI, KAYIT PARASI

1 Temmuz'da kayıtlar başladı, şimdi eğitim sistemimizde velilerimizin iki şikayetçi olduğu konu vardı. Biri bağış ve kayıt paralarıydı diğeri yardımcı kaynaklardı. Okullarımızın ihtiyacı olan 1 milyar lirayı sağlıyoruz. Dolayısıyla velilerden para istenilecek durum kalmıyor. İlk kez bu yaz itibarıyla okullara bütçe gönderiyoruz. Kayıt parası isteyen okulların takibinde olacağız. 

ÖĞRETMEN ATAMALARINDA BRANŞ DAĞILIMI

Son 20 yılda öğretmen sayımızda çok ciddi bir artış oldu. Başarıdaki ana etkenlerden biri bu. Sayın Cumhurbaşkanımıza teşekkür ediyorum, öğretmenlerin sisteme kazandırılması için çok büyük fedakarlıklar yaptı. 1,2 milyon öğretmen olan bir eğitim sistemimiz var. Yaklaşık yüzde 75'i son 19 yılda atandı. 500 bin öğretmen varken bunların yüzde 40'ı kadındı. Şimdi 1,2 milyon öğretmenin yüzde 59'u kadın. Bugün Milli Eğitim Bakanlığı'nın sitesinden branş dağılımını paylaşacağız. Atamalarda en büyük ağırlığı okul öncesine vereceğiz, orada seferberlik başlattık. 3 bin yeni anaokulu süreci devam ediyor.

Bu kapsamda en fazla atama yapılacak ilk 5 branş sırasıyla 7 bin 503 kontenjanla okul öncesi öğretmenliği, 2 bin 223 kontenjanla sınıf öğretmenliği, 1.250 kontenjanla özel eğitim öğretmenliği, 1.218 kontenjanla din kültürü ve ahlâk bilgisi ve 1.004 kontenjanla ilköğretim matematik öğretmenliği oldu.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler