Berberler iş başı yaptı

Berberler iş başı yaptı

Koronavirüs (Covid-19) salgını kapsamında alınan tedbirler nedeniyle 21 Mart’ta kapanan berber, kuaför ve güzellik salonları 11 Mayıs saat 09:00 itibariyle yeniden çalışır hale geldi.

Sabahın erken saatlerinde mesaiye başlayan berberler, malzeme temini noktasında sıkıntı yaşadıklarını dile getirdi.

 

Efeler İlçesinde uzun süredir dükkanını açamayan kuaför Mustafa Duru, uyulacak olan kuralların yasak döneminde de yapılabileceğini ifade etti. Duru, “Yasak neye göre geldi. Madem koltuk sayısının yarısı kadar çalışabilecektik, niye en baştan bu uygulamayla devam edilmedi? Yasak döneminde hiç kimse tıraş olmadı mı?” dedi.

 

“Tedbirler uygulanmadan acele bir karar alındı”              

 

Yasağın kaldırılmasını da değerlendiren Mustafa Duru, önlemlerden önce karar alındığını belirtti. Duru, “Acele ve eksik alınmış bir karar oldu. Kurallar neye göre belirlendi? Biz üzerimize düşeni yapıyoruz, verilen talimatlara elimizden geldiği kadarıyla uymaya çalışıyoruz. Fakat bize gereken malzemeler temin edilmedi. Tek kullanımlık malzemelerle iş yapacağımız ifade edildi ama malzemeler elimize ulaşmadı. Malzeme için Denizli’den bir firmayla anlaştık onların getirmesini bekliyoruz. Fırça kullanmak yasak peki müşterilerin kesilen kıllarını neyle temizleyeceğiz. Koltuk sayısına göre mesafe belirleniyor. Benim koltuklarım arasındaki mesafe zaten 2 metre daha nasıl mesafe koyabilirim? Yasak döneminde hiçbir masrafımız karşılanmadı, sigortalı çalışanların primlerine destek olunmadığı gibi maaşlarına da destek olunmadı. Haliyle zarar ettik. Mecburen zararımızı karşılamamız gerekiyor ve bu doğal olarak hiç istemediğimiz halde fiyatlara yansıyacak. Yani hem vatandaş hem de esnaf mağdur edildi. Ayrıca şuan oluşan yoğunluk bayrama kadar bitmeyecektir.

 

HABER: FATİH BAŞTÜRK DAL

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler