BÜYÜKŞEHİR KENDİ ÜRETEREK TASARRUF SAĞLIYOR

BÜYÜKŞEHİR KENDİ ÜRETEREK TASARRUF SAĞLIYOR

Yol tabelalarını ve durakları kendisi üreterek belediye bütçesinde tasarrufa gitmeye başlayan Aydın Büyükşehir Belediyesi, yol çizgilerini de kendisi çekmeye başladı.

Ulaşım Dairesi ekipleri, yol çizgi çalışmalarında kullanılan sistemi de kendi araçlarına göre uyarladı. Özellikle merkez dışındaki güzergâhlarda yol güvenliğinin sağlanması için önem arz eden yol çizgileri, Büyükşehir’in düzenli çalışmaların ile düzenli olarak canlı tutuluyor. 

"Üretken arkadaşlarımızı tebrik ediyorum"

Üretken bir anlayış ile çalışmalarını sürdürdüklerini belirten Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, “Kaynaklarımızı verimli kullanmak ve halkımızın hizmetine sunmak için çalışıyoruz. Aydın’a renk katan çiçeklerimizi kendimiz üretiyoruz. Daha önce deniz yüzeyi temizleme aracı üretmiştik, onun yanına bir de yüzer kepçe ürettik. Trafik levhalarımızı da üretiyoruz duraklarımızı da. Şimdi de sorumluluk alanımız içindeki yolların sarı çizgilerini çeken sistemi kendi aracımıza uyguladık. Bunların tümü aynı zamanda tasarruf yapılmasını da sağlıyor. Üretken arkadaşlarımızı tebrik ediyorum” dedi.

Büyükşehir yol çizgi çalışmalarını kendi imkânları ile yapıyor

Yol çizgi çalışması trafikteki en önemli unsurlardan birisi olduğuna dikkat çeken Ulaşım Dairesi Başkanı Abdullah Memiş “Kendi imkânlarımız ile yaptığımı yol çizgi çalışması daha çok mahalle yollarında hizmet vermekte. Mahalle yollarında geceli gündüzlü ışıklandırma olmadığı için çizgi çalışması ile bunları destekleyip, özellikle dalgın sürücülerin ya da karşıdan gelen olduğu zaman yoldan çıkmalarını engelleyecek şekilde bu çizgilerini canlı tutup, vatandaşın can ve mal güvenliğini sağlamış oluyoruz. Aydın Büyükşehir Belediyesi olarak yol ağımız yaklaşık 5 bin km, yol çizgi çalışmasında hizmet alımı ile bu işi yapıyor olsaydık, yaklaşık 3 kat daha fazla ödeyerek bu çalışmayı gerçekleştirmiş olacaktık. Kendi yaptığımız makinemiz ve malzemelerimiz ile yapıyoruz” dedi.

“Duraklarımızın imalatını kendimiz yaparak tasarruf sağlıyoruz”

Aydın’ın sıcak bir iklime sahip olmasından dolayı levhalarda yıpranmanın daha fazla olduğuna dikkat çeken Abdullah Memiş “Yıpranan levhaları geri dönüşümle tekrardan kaplamalarını yapıp sahada kullanarak 5-6 kat tasarruf sağlıyoruz. Duraklarımızın imalatını da kendimiz yaparak hem malzeme olarak 3 kat tasarruf sağlıyoruz hem de yerine uygulamasını yaparak ve zeminini hazırlayarak toplamda 7-8 kat da buradan tasarruf sağlıyoruz. Aydın Büyükşehir Belediyesi bütçesel imkânlarını halkın hizmeti için daha fazla kullanabilmenin yollarını aramaktayız. Sayın Başkanımız Özlem Çerçioğlu bizlere destek veriyor ve ondan aldığımız güç ile daha verimli çalışıyoruz” şeklinde konuştu. 

abb-ulasim.jpg

abb-ulasim-1.jpg

abb-ulasim-2.jpg

abb-ulasim-5.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler