"CHP İKTİDARINDA MİLYONLARCA EMEKÇİ YOKSULLUK SINIRININ ALTINDA YAŞAMAYACAK"

"CHP İKTİDARINDA MİLYONLARCA EMEKÇİ YOKSULLUK SINIRININ ALTINDA YAŞAMAYACAK"

CHP Aydın İl Gençlik Kolları, partililerin de katılımıyla 1 Mayıs İşçi ve Emekçi Bayramı’nı kutladı.

Salgınla mücadelede yeni adım olan ‘tam kapanma’ süreci dün saat 19:00 itibariyle tüm Türkiye’de başladı. Sokağa çıkma kısıtlamasının uygulanacağı 18 günlük süreç nedeniyle 1 Mayıs İşçi ve Emekçi Bayramı kutlamaları erkene çekildi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Aydın İl Gençlik Kolları geçtiğimiz gün partililerin katılımıyla Efeler ilçesinde bulunan Atatürk Kent Meydanı’nda 1 Mayıs’ı kutladı. Etkinlikte CHP İl Gençlik Kolları Başkanı Mustafa Dinç, İl Kadın Kolları Başkanı Ayşe Özdemir, Efeler İlçe Gençlik Kolları Başkanı Artuğ Akosman ve İlçe Kadın Kolları Başkanı Özlem Ekiz de yer aldı.

Etkinlikte konuşma yapan Dinç, 18 günlük tam kapanma sürecinde işveren ve personellere sağlanan destekleri eleştirdi. Dinç, “İktidar günlük yevmiye ile çalışan işçilerin tam kapanma boyunca nasıl geçineceği ile ilgili tek bir satır açıklama yapmadı. Bugün ülkemizi yöneten siyasi iktidar; işletmesini kapatan esnafın, o işletmede çalışan işçinin nasıl para kazanacağını, nasıl ev geçindireceğini, faturasını nasıl ödeyeceğini dert bile etmiyor.” dedi.

‘128 MİLYAR DOLAR NEREDE?’ SORUSUNU HATIRLATTI

“Gönül isterdi ki, başta Aydın olmak üzere, emekçiler meydanlarda bir araya gelebilsin, haklarını taleplerini dile getirebilsin.” diyerek pandemi sürecine dikkat çeken Dinç, CHP tarafından tüm Türkiye’de sorulan “128 milyar dolar nerede?” sorusunu hatırlattı. İl ve ilçe binalarına asılan pankartlar nedeniyle idari para cezası kesildiğini belirten Dinç, “128 milyar dolar nerede?” sorusunun milyonlarca işsiz, emeklilikte yaşa takılan ve KYK borcu olan işsiz üniversite mezunu için sorulduğunu dile getirdi. Dinç, CHP iktidarında emekçinin, asgari ücretlinin yoksulluk sınırın altında yaşamayacağı bir Türkiye yaratacaklarını belirtti.

whatsapp-image-2021-04-30-at-10-07-21.jpeg

whatsapp-image-2021-04-30-at-10-06-47.jpeg

whatsapp-image-2021-04-30-at-10-06-47-1.jpeg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler