HAK-İŞ AYDIN'DA 1 MAYIS İÇİN MEYDANLARA İNDİ

HAK-İŞ AYDIN'DA 1 MAYIS İÇİN MEYDANLARA İNDİ

HAK-İŞ, 1 Mayıs İşçi ve Emekçi Bayramı için Aydın’da basın açıklaması yaptı.

Hak İşçi Sendikaları Konfederasyonu (HAK-İŞ) Aydın İl Başkanlığı, 1 Mayıs İşçi ve Emekçi Bayramı’nı kutlamak için Efeler ilçesinde bulunan Atatürk Kent Meydanı’nda etkinlik düzenledi. İşçilerin pankartlarla destek verdiği açıklamayı grup adına Hak-İş Konfederasyonu Aydın İl Başkanı Nefise Şahin okudu.

“Bizler, Türkiye'nin bütün emekçileri,kadınları, erkekleri, gençleri, emeklileri, yaşlıları, engellileri, işsizleri, yoksulları, meslek sahipleri olarak; tüm dünya emekçileriyle birlikte bugün yine 1 Mayıs'ta birlikteyiz.” diyerek sözlerine başlayan Şahin, pandemi nedeniyle beraber kutlama yapamadıkları tüm işçilerin ve emekçilerin 1 Mayıs Bayramı’nı kutladı. Ardından İşçilerin taleplerini dile getiren Şahin; emekçilerin hakkı için, sağlık ve refahı için, iş güvencesi için, sorunların çözümü için sahada olduklarını söyledi.

“ASGARİ ÜCRETİN İNSAN ONURUNA YAKIŞIR OLMASINI TALEP EDİYORUZ”

Konuşmasının devamında taleplerini dile getiren Şahin, hükümete seslendi. Tüm işçi ve emekçileri sendikalı olmaya davet eden Şahin, “HAK-İŞ olarak Asgari Ücretin insan onuruna yakışır olmasını istiyoruz.Kayıt  dışı  istihdamın  önlenmesini, istihdamın  artırılmasınıve  yoksulluğun önlenmesini istiyoruz.Sendikal örgütlenmenin teşvik edilmesini istiyoruz.İşyerlerinde iş sağlığı ve güvenliği önlemlerinin artırılmasını istiyoruz. Biz çalışanlar, emekçilerolarak;milli  gelirden, ekonomik büyümeden ve refah artışından hak ettiğimiz payı istiyoruz. İnsanı merkeze alan, daha adil ve sürdürülebilir bir dünya ve Türkiye istiyoruz.   Emekli aylığı alt sınırının asgari ücret düzeyine yükseltilmesini talep ediyoruz.Çalışanlara yönelik her türlü şiddet ve mobbingin önlenmesini istiyoruz. Çocuk istismarının önlenmesini, kadına yönelik şiddetin son bulmasını istiyoruz. İstihdamda kadın, genç ve engelli bireylere daha çok yer verilmesini istiyoruz.Çocuk işçiliğinin her türüyle mücadele edilmesini istiyoruz.Annelik   hakkının   korunmasını,   kreş   ihtiyacınınve   bakım   hizmetlerininkarşılanmasını istiyoruz. Gençlerin eğitim, staj ve işe giriş imkânlarınıngeliştirilmesiniistiyoruz. Engelli bireylerin sosyal hayata katılımının artırılmasını istiyoruz. Hangi ülkeden olursa olsun ülkemize sığınan mülteci ve göçmen kardeşlerimiz için,entegre edilebilir,sürdürülebilir, ulusal ve uluslararasıuyumpolitikalarınınveişbirliğinin geliştirilmesini istiyoruz. Çevre dostu bir dünya istiyoruz. Biz  83  Milyon vatandaşımız ve  4  milyon  göçmen  kardeşimiz  ile  birlikte Türkiye’yiz   diyoruz. Hepimizin   temel haklardan,   eşit   şartlarda   ve eşitsorumlulukla yararlanmasını istiyoruz. Dünyanın  dört  bir  yanında  mazlumların  uğradığı  zulmün  son  bulmasını,  tüm dünyada barış, özgürlük, adalet, demokrasinin tesis edilmesini ve insan haklarının geliştirilmesini istiyoruz.” dedi. 

whatsapp-image-2021-04-30-at-11-34-54-1.jpeg

whatsapp-image-2021-04-30-at-11-34-54.jpeg

whatsapp-image-2021-04-30-at-11-34-56.jpeg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler