CHP'li Özel, Aydın'da HDP'li Sakık'a 'Şerefsiz, namussuz' dedi

CHP'li Özel, Aydın'da HDP'li Sakık'a 'Şerefsiz, namussuz' dedi

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Aydın’da vatandaşlar ile bir araya geldi.

Atatürk Kent Meydanı’nda bulunan otobüsün üzerinden yaklaşık 250 kişilik gruba seslenen Özel, “Abdullah Öcalan’ı serbest bırakmayı aklından geçiren şerefsizdir, namussuzdur” dedi.

Atatürk Kent Meydanı’nda, Millet İttifakı İl Başkanları ve belediye başkanlarının da eşlik ettiği programda konuşan CHP’li Özgür Özel, Sırrı Sakık’ın sözleriyle çelişti.

“ÖCALAN’I SERBEST BIRAKMAYI AKLINDAN GEÇİREN ŞEREFSİZDİR DEDİ AMA”

HDP’li Sırrı Sakık, 14 Mayıs seçimleri öncesi Kemal Kılıçdaroğlu’na seslenerek, “Toplum önüne çıkarak önümüzdeki dönem ne yapacağını kamuoyuna paylaşmalıdır. Yani kapalı kapılar ardında söylenenleri, kamuoyunda da deklare edilmesini gerekir” ifadelerini kullanmıştı.

28 Mayıs’taki Cumhurbaşkanlığı seçiminde Altılı Masa'nın adayı CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na desteğini açıklayan HDP’nin, Erzurum mitinginde sahne alan HDP'li Sırrı Sakık, terörist başı Abdullah Öcalan ve terör suçuyla cezaevinde bulunan Selahattin Demirtaş için özgürlük vaadini bir kez daha yinelemişti.

"İMRALI'DAKİ TECRİTİN KAPISINI KIRACAĞIZ"

Alandaki partililere seslenen Sakık, "Şimdi Selahattin'e özgürlük dediniz. Tabii ki biz özgürlük için alanlardayız. Valla gideceğiz, orada mücadele edeceğiz. Zindanların kapısını açacağız. İmralı'daki tecridin kapısını kıracağız. Özgürlükleri hayata geçireceğiz. Arkadaşlarımız özgür olacaklar" ifadeleri akıllara kazınmıştı.

Sakık’ın sözleri dün gibi hafızalara kazınırken, CHP’li Özel’in Aydın’da, “Canım Aydınlılar size bu sözü söyleyene deyin ki Kemal Kılıçdaroğlu’nun vekili Özgür Özel geldi dedi ki, Abdullah Öcalan’ı serbest bırakmayı aklından geçiren şerefsizdir, namussuzdur. Böyle bir cümle varsa çıkarın gösterin” dedi.

Özel’in sözlerinin ardından bazı vatandaşlar, “HDP’ye açık açık hakaret etti. Ya birbirlerinden haberleri yok, ya da bir an kiminle yol yürüdüklerini unuttular” yorumlarını yaptı.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler