DİDİM’DE HAŞELERE KARŞI MÜCADELE SÜRÜYOR

DİDİM’DE HAŞELERE KARŞI MÜCADELE SÜRÜYOR

Didim Belediyesi, kent genelinde larva, sinek ve haşerelere karşı ilaçlama çalışmalarına ara vermeden devam ediyor.

Didim Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü’ne bağlı İlaçlama ekipleri kent
genelinde, larva, sivrisinek, karasinek ve haşeratlara karşı mücadelesini aralıksız sürdürüyor. Didim’e bağlı tüm mahallelerinde belirlenen program çerçevesinde 11 personel ve 5 araçla yürütülen faaliyetler kapsamında, ekipler su birikintileri, havuzlar, kanalizasyon, kanallar, çöp konteynırları, foseptik ve bataklık gibi larva üreme alanlarında ilaçlama çalışmaları etkin bir biçimde devam ediyor.

Ocak ayından itibaren, her ayın 1'i ile 10'u arasında merkez mahallelerde larva mücadelesi, 10'u ile 15'i arası merkez mahallerde kanalizasyon sislemi çalışması,Akbük mahallesinde sabit bir ekip olmakla beraber her ayın 15'i ila 20'si arasında tüm ekipler bazında larva mücadelesi, 20'si ile 25'i arasında Yeşiltepe, köyler ve Arıtma’da larva mücadelesi periyodik olarak gerçekleştiriliyor.

HAVUZLARA DRONE İLE MÜDAHALE

Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü ilaçlama ekipleri, hızlı ve etkin bir şekilde kentin tüm mahallelerinde faaliyetlerini sürdürürken, kapalı ve ulaşılması zor olan evlerin havuzlarında, sinek ve haşere oluşumunu engellemek için drone yardımı ile ilaçlamalar gerçekleştiriyor. Konu ile ilgili bilgiler veren Didim Belediye Başkanı Ahmet Deniz Atabay, “Didim Belediyesi olarak halkımızın sağlığını korumak olağanüstü bir çaba gösteriyoruz. İlçede yaşayan vatandaşlarımızın, ilçemize gelen yerli ve yabancı turistlerimizin rahat bir yaşam sürmesi için çalışmalarımız periyodik olarak yılın 12 ayı kesintisiz bir şekilde devam etmektedir” ifadelerine yer verdi. 

fotograf-3-3-001.jpeg

fotograf-5-2.jpeg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler