Efeler'de çocuk bayramı

Efeler'de çocuk bayramı

Efeler Belediye Başkanı Mehmet Fatih Atay, açılıştan açılışa koştuğu dönemde hizmete giren ve hayat bulan projelerinde Efelerli çocukların da hayatına dokunan çalışmalara imza atıldı.

Efeler Belediye Başkanı Mehmet Fatih Atay, göreve geldiği günden bu yana geçen 3 yıllık sürede, Efeler halkına verdiği seçim vaatlerinin büyük bir kısmını gerçekleştirdi. Başkan Atay’ın açılıştan açılışa koştuğu dönemde hizmete giren ve hayat bulan projelerinde Efelerli çocukların da hayatına dokunan çalışmalara imza atıldı.

Efeler Belediye Başkanı Mehmet Fatih Atay görev süresi boyunca çocuklar için yaşama geçirdiği uygulamalar, hizmetler ve projelerle yarının büyüklerinin yüzünü güldürdü. Efelerli çocukların Mustafa Kemal Atatürk’ün açtığı yolda yürüyen bireyler olabilmeleri için ne gerekiyorsa yapacaklarını her fırsatta vurgulayan Başkan Atay’ın çocuklar için uygulamaya koyduğu örnek projeler şu şekilde sıralanıyor.

OTİZM YAŞAM MERKEZİ

Efeler’deki otizmli çocukların sosyalleşebilmesi, sanatsal faaliyetler gerçekleştirebilmesi, eğitim ve rehabilitasyon hizmetlerinden ücretsiz olarak faydalanabilmesi için Yedieylül Mahallesi’nde Otizm Yaşam Merkezi hizmete açıldı. Merkez, 400 kişilik kapasitesi ve barındırdığı fonksiyonlarla Ege Bölgesi’nin bu alandaki en kapsamlı merkezi olma özelliği taşıyor.

KİTAP KAFELER

Türkiye'de aynı konseptte başka bir örneği olmayan Kitap Kafe'nin ilki Adnan Menderes Mahallesi'nde, ikincisi Girne Mahallesi’nde, üçüncüsü Orta Mahalle’de, dördüncüsü Ata Mahallesi’nde sonuncusu ise Umurlu Mahallesi’nde hizmete açıldı. Kitaplığı, Efeler halkının bağışladığı kitaplarla kurulan Kitap Kafe, ücretsiz ikramları, internet bağlantılı bilgisayarları ve ders çalışmaya elverişli ortamıyla Efelerli çocukların ve gençlerin bilgi edinmek için uğradıkları adres oldu.

PROF. DR. AZİZ SANCAR MATEMATİK VE BİLİM PARKI

Başkan Atay’ın Efeler'i eğitim turizminin merkezi haline getirme çalışmalarının ilk adımı olan Prof. Dr. Aziz Sancar Matematik ve Bilim Parkı, Kemer Mahallesi’nde hizmete girdi. Türkiye’de ilk olma özelliği taşıyan parkta, eğlendirirken öğreten çeşitli matematik oyun grupları yer alıyor. Nobel ödüllü bilim insanı Prof. Dr. Aziz Sancar’ın isminin verildiği Matematik ve Bilim Parkı ile çocukların ve gençlerin Sezar Şifreleri, Hilbert Küpü gibi çeşitli eğlenceli ve eğitici oyun gruplarıyla problemler üzerinde özgürce düşünerek yeni fikirler üretebileceği, hayatlarının içinde yer alan matematiğe dokunarak farklı çözüm yolları keşfedebilecekleri bir dünya oluşturuldu.

KREŞ VE GÜNDÜZ BAKIMEVLERİ

Efeler Belediyesi’nin ilkini 2019 yılında açtığı gündüz bakımevlerinin ikincisi Mimar Sinan Mahallesi’nde, üçüncüsü ise Adnan Menderes Mahallesi’nde hizmete girdi. İkinci kreş ve gündüz bakımevi nöbetçi kreş hizmetiyle de fark yaratıyor. Ebeveynler, özel işlerini halletmek için 1-2 saatliğine gündüz bakımevine çocuklarını güvenle teslim edebiliyor. Çocukların gündüz bakımevinde kayıtlı olup olmamasına bakılmaksızın nöbetçi kreş uygulamasından yararlanılabiliyor.    

EFESEM VE EFEDERS İLE EĞİTİMDE FIRSAT EŞİTLİĞİ

Başkan Atay, 2019’un Ekim ayında hizmete açtığı Efeler Belediyesi Sosyal Etkinlik Merkezi (EFESEM) ile eğitimde fırsat eşitsizliğinin de önüne geçmek için çalışıyor. 5’inci sınıftan üniversite sınavına hazırlık sınıflarına kadar eğitim veren EFESEM, öğrencileri geleceğe hazırlıyor. Efeler Belediyesi, eğitim projelerini çevrimiçi çalışmalarla da sürdürüyor. Milli Eğitim Bakanlığı’nın belirlediği müfredata uygun olarak hazırlanan EFEDERS dijital eğitim platformunda videolu ders anlatımları, online deneme sınavları ve kitaplar bulunuyor. Efeler’deki 49 bin öğrenci, dağıtılan erişim şifreleriyle derslerini ekran başından takip edebiliyor.

adnan-menderes-mahallesi-gunduz-bakim-evi.jpg

gunduz-bakim-evi1.jpg

efesem.jpg

kitap-kafe-2.jpg

otizm-yasam-merkezi.jpg

baskan-atay-cocuklar.jpg

prof-dr-aziz-sancar-matematik-ve-bilim-parki.jpg

 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler