Efeler'de deprem komisyonu kuruluyor

Efeler'de deprem komisyonu kuruluyor

Efeler Belediye Başkanı Mehmet Fatih Atay’ın öncülüğünü yaptığı Deprem Toplantısı, Nevzat Biçer Nikah Salonu’nda gerçekleştirildi. Toplantı da depremle alakalı alınabilecek önlemler ele alınırken, afet komisyonu kurulması kararlaştırıldı.

30 Ekim tarihinde İzmir’de yaşanan ve Aydın’da da etkileri hissedilen 6.6 büyüklüğünde ki depremin ardından Efeler’de ‘Deprem Toplantısı’ gerçekleştirildi. Efeler Belediye Başkanı Mehmet Fatih Atay’ın öncülüğünde gerçekleştirilen toplantıya bir çok sivil toplum örgütü, kamu kurum ve kuruluşları katılım gösterdi.

whatsapp-image-2020-11-17-at-17-23-437.jpeg

Toplantının ana gündem maddesi depremdi. Profesör Doktor Ahmet Övgü Ercan’ın da video konferans yöntemiyle katıldığı toplantı da Aydın Mimarlar Odası, Aydın İnşaat Mühendisleri Odası, Aydın Jeoloji Mühendisleri Odası gibi bir çok kuruluşta söz aldı. Sivil toplum örgütlerinden kişilerinde söz aldığı toplantıda amaç deprem konusunda Efeler ilçesinde neler yapılabileceği, nasıl hazırlanabileceği, deprem öncesi eğitimin nasıl verilebileceği ve alınan kararların nasıl uygulanabileceği idi.
whatsapp-image-2020-11-17-at-17-23-43.jpeg
Efeler ilçesinde Aydın Mühendisler Odası tarafından yapılan incelemelere de yer verilen toplantıda, Efeler’de bir ‘deprem komisyonu’ kurulması ve toplantıların tekrarlanması kararlaştırıldı. Atay toplantılar ve komisyonlarda alınacak kararları sonuna kadar desteklediğini açıkladı. Deprem konusunda ellerinden gelen her türlü hazırlığı yapmak istediklerini belirten Atay, Efeler ilçesinin durumunun farkında olduklarını söyledi.

whatsapp-image-2020-11-17-at-17-23-438.jpeg

Toplantıda kurulması kararlaştırılan komisyonda bir çok kişiye yer verileceğini belirten Atay, ilk komisyon toplantısının ise 23 Kasım Pazartesi günü saat 15.00’da toplanacağını belirtti.

whatsapp-image-2020-11-17-at-17-23-436.jpeg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler