Deprem Profesörü Ercan'dan şok eden deprem açıklamaları

Deprem Profesörü Ercan'dan şok eden deprem açıklamaları

Efeler Belediyesi’nin düzenlediği ‘Deprem Toplantısı’, Deprem Bilimci olarak tanınan Profesör Doktor Övgün Ahmet Ercan’ın katılımıyla gerçekleştirildi. Ercan, önemli açıklamalarda bulundu.

‘Efeler’de olası bir depreme hazırlık konusunda neler yapılabileceği?’ başlığıyla, Efeler Belediyesi tarafından deprem toplantısı organize edildi. Bir çok sivil toplum örgütü ve kamu kurum ve kuruluşlarının katıldığı toplantıya, Deprem Bilimci Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan’da video konferans yöntemiyle katıldı. Ercan, Aydın’da olası bir depremin nerelerde olabileceği, daha önce Aydın’da görülen depremler, Aydın’ın en güvenli ve en riskli ilçeleri gibi bir çok konuya değindi.

whatsapp-image-2020-11-17-at-17-23-433.jpeg

Aydın’ın en güvenli bölgelerinin şehrin güney kesimleri olduğunu belirten Ercan, Karacasu, Bozdoğan, Yenipazar, Çine, Karpuzlu ve Didim ilçelerini deprem konusunda en güvenli ilçeler olarak sıraladı. Ercan sözlerinin devamında; Nazilli, Söke ve Kuşadası ilçelerinin en riskli bölgeler olduğunu söyledi.

“EFELER YAKINDA ÇİNEYLE BİRLEŞECEK”

Aydın’ın deprem riski yüksek bir bölge olduğunu hatırlatan Ercan, Tralleis Antik Kentinin bulunduğu bölgeye dikkat çekti. ‘Aydın’ın en riskli bölgesi’ olarak nitelendirdiği antik kentin özellikle demir yolu ile araç yolu arasında kalan kısmının kırılmaya çok müsait olduğunu söyleyen Ercan, “Aydında olası deprem 7’yi geçmez. Geçmişte de 7yi geçen bir deprem olmamış. Aynı zamanda geçmişte aydında Söke haricinde büyük bir deprem dahi olmamış... Özellikle Efeler, neredeyse Çine’yle birleşecek. Aydının büyütülmesiyle beraber son derece sakıncalı bir durum oluştu. Aydın’da eğer ki kentsel dönüşüm yapılacaksa nerde ıslaklık var, nerede yumuşaklık var oralarda yapılmalı.” dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler