Efeler’den büyük ozanın anısına armağan

Efeler’den büyük ozanın anısına armağan

Kent sakinlerine yeni yaşam alanları oluşturmaya devam eden Efeler Belediye Başkanı Mehmet Fatih Atay, halk ozanı Aşık Veysel’in isminin yaşatılacağı parkı hizmete açacak.

Efeler Belediye Başkanı Mehmet Fatih Atay, kentin daha yeşil ve daha modern bir görünüme kavuşması için çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Bunun yanında; kültür-sanat, bilim ve spor dünyasından birçok ismin yanı sıra ülkemizin tarihi açısından önemli günler de Efeler’in projelerinde yaşatılmaya devam ediyor.

Kurtuluş Savaşı’nın dönüm noktalarından biri olan Sivas Kongresi’nin gerçekleştirildiği gün olan “4 Eylül” tarihi ve Sivas’ın Şarkışla ilçesine bağlı Sivrialan Köyü’nden olan ve unutulmaz eserlere imza atan halk ozanı “Aşık Veysel”in ismi, Efeler’deki parkta yaşatılacak. Bu kapsamda, Efeler Mahallesi 1343. sokakta yapımı tamamlanan 4 Eylül Aşık Veysel Parkı, 4 Eylül Pazartesi günü saat 18.00’de düzenlenecek olan törenle hizmete açılacak.

Tüm Efeler halkını açılışa davet eden Başkan Atay, “Efeler’imizde vatandaşlarımızın aileleri ile hoşça vakit geçirebilecekleri, nefes alabilecekleri, çocuklarımızın özgürce koşup oynayacağı parklarımızın ve yeşil alanlarımızın sayılarını artırmaya devam ediyoruz. Bu anlamlı açılışa tüm hemşehrilerimi davet ediyorum” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler