Özcan: 'Sıfır almak yerine tamir ettiriyorlar'

Özcan: 'Sıfır almak yerine tamir ettiriyorlar'

Aydın’da eğitim öğretim sezonunun başlamasına az bir süre kalan ebeveynleri alışveriş telaşı sardı.

HABER: ÖZGE ÇÜMLEK

Aydın’da eğitim öğretim sezonunun başlamasına az bir süre kalan ebeveynleri alışveriş telaşı sardı.

Aydın’ın Efeler ilçesinde bulunan ayakkabıcılar çarşısında uzun yıllardır ayakkabı tamiri yapan Cihan Özcan, ‘Ayakkabı fiyatları arttıkça, tamirat fiyatları da artıyor. Biz önceden 5 liraya yapıyorsak şimdi 10 liraya yapıyoruz” dedi.

“51 YILDIR BU İŞİ YAPIYORUM”

Vatandaşların özellikle son yıllarda yeni ayakkabı almak yerine tamirat yaptırdığına vurgu yapan Özcan, “Ben 51 yıldır bu işi yapıyorum. Eskiden 10 çift yapıyorsak şu an 20 çift yapıyoruz. Yeni ayakkabıların fiyatları fazla olduğu için vatandaş ayakkabılarını tamir ettirmeye getiriyor. Çünkü ayakkabı tamiri her koşulda daha uygun oluyor. En azından toptan malzeme aldığımız zaman bile ister istemez daha uygun bir fiyat biçmek zorundasın. Yoksa zaten biz de ayakta duramayız” ifadelerini kullandı.

“HAMMADDEMİZ PETROL”

Ayakkabı fiyatlarındaki artışın hammaddeye bağlı olduğuna dikkat çeken Özcan, “İlerleyen süreçte de yine ayakkabılara zam bekliyoruz. Vatandaş hazır olsa iyi olur, çünkü zamlar koşa koşa geliyor. Bizim hammaddemiz petrol. Petrol fiyatlarının artması ile çoğu yere zam geldiği gibi ayakkabıya da doğal olarak zam geldi. Petrol fiyatlarına zam geldiği müddetçe de ayakkabıya zam gelmeye devam edecek” diye konuştu.

“NEREDE O ESKİ GÜNLER?”

Ekonomik olarak zor günler geçirdiklerini belirten Özcan, “Geçimimizi sağlıyoruz fakat günlük ekmek parası kazanıyoruz. Bu devirde geçim çok zor ve yatırım söz konusu bile değil. Eskiden kazancımız güzeldi. Şimdi paranın değeri kalmadı. 20 lira da kazansak bereketi yok. Kazandığımız para ise akşam eve gidene kadar elde kalmıyor. Durumumuz çok vahim” dedi.

8c8163af-ffa3-4fbe-8070-a76ab88fd25f.jpg

a3d56312-97fc-494b-9d68-39d64725520e.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler