Eşinden ayrılan kadına Efeler halkı sahip çıktı

Eşinden ayrılan kadına Efeler halkı sahip çıktı

Eşinden ayrılmasının ardından 2 çocuğu ile birlikte Efeler'e taşınan Kader K., kentte yaşayan vatandaşların yardımı ile hayatını tekrar kurdu.

Muğla'nın Ortaca ilçesinde beraber yaşadığı eşinin kendisini terk etmesinin ardından hayatının zorlaştığını ve oluşan psikolojik sorunları nedeniyle bir süre hastanede yattığını söyleyen Kader K. (36), Efelerli vatandaşların ve Girne Mahallesi Muhtarı Şule Çıvkaroğlu'nun da yardımı ile hayatını tekrar kurdu. 10 yaşında bir kızı ve 4 yaşında bir oğlu olduğunu söyleyen kadın, "Eşim benden ayrıldı ve başka bir kadınla hayatını kurdu. Ben 3 yıl dönmesini bekledim, dönmeyince kimseye muhtaç olmak istemedim ve Muğla iline bağlı Ortaca'da yaşayan kayınlarımın yanından İstanbul'a, kendi ailemin yanına taşındım. Kendime güvenim gitmişti, mutsuzdum, psikolojikman çökmüştüm. İstanbul'da kendi ailemin yanına yerleştim fakat orada da ne kadar kalabilirdim ki? Annem rahatsızdı, çocuğum okula başlayacaktı. İnternetten ev bakmaya başladım ve burası denk geldi. Burada fiyatların uygun olduğunu gördüm ve burada bir ev tuttum" dedi.

"SADECE 1 TANE HALIM VARDI"

Efeler'e taşındığında yalnızca 1 adet halısının olduğunu, mutfak malzemelerini bir leğenin içerisinde sakladığını söyleyen K., Efelerli vatandaşların yardımları sayesinde tekrar hayata tutunduğunu belirtti. Genç kadın, "Kimseyi tanımıyorum, işim yok, az bir parayla bir şeyler yapmaya çalıştım. Hiçbir şeyim yoktu, bir leğenin içerisine mutfak malzemelerimi koyuyordum ki kokmasın. Bir tek yerde 1 tane halım vardı, yatacak yastığım, yorganım vardı. Muhtarımdan iş istedim, bir gün gelip beni evimde ziyaret etti. Evimi görünce "Benden iş istedin ama neden benden bir şey istemedin?" diyerek ağlamaya başladı. Bunun üzerinden bir süre geçti ve kamyon dolusu eşya ile geri geldiler. Her şey vardı, en ince detayına kadar. Onu tanıdığım için çok mutluyum. 

Muhtarım ve vatandaşlarımız sayesinde benim özgüvenim geldi. İşlerimi Şule ablam ayarlıyor, evlere ve apartmanlara temizliğe gidiyorum. Çocuklarıma da vakit ayırabildiğim, kendi ayaklarımın üzerinde durabildiğim güzel bir hayatım oldu"
diye konuştu.

"KADER'İN DURUMU FARKLIYDI"

Kader'in kendilerine gelerek ayaklarının üzerinde durabilmek için iş istediğini, Efelerli vatandaşların yardımıyla genç kadının hayatını tekrar kurabildiğini söyleyen Muhtar Çıvkaroğlu ise, "İhtiyaç sahipleri ilk geldiklerinde genellikle istekleri maddiyat oluyor fakat Kader'in öyle bir durumu yoktu. Sadece benden iş istedi, öğleye kadar yapabileceğini söyledi. Ben ona inandım, kendisi için bir destek süreci başlattık. Birçok kişiye ve kuruma ulaştık, Kader'in durumunu onlarla paylaştık ve durumu sosyal medyada da yayınladık. Kısa sürede çok büyük destek geldi, o kadar güzel yardımlar geldi ki anlatamam. Çeşitli derneklerden ve müdürlerden, Efelerli vatandaşlardan büyük destek gördük. Efeler Belediyesi'nden temin ettiğimiz kamyon ile Kader kardeşimizin eşyalarını taşıdık, evini düzdük. Ayrıca, 1 yıllık kuru erzağını da dolabına doldurduk" ifadelerini kullandı.

"KADER GİBİ BİRÇOK KADIN VAR"

İhtiyaç sahibi kadınlara yönelik yardım kampanyalarının devam ettiğini, 3 çocuğuyla birlikte mahallede yaşayan bir kadın için başlattıkları kampanyanın sürdüğünü belirten Çıvkaroğlu, "Bir kadınımız daha geldi Kayseri'den, kocası tarafından terk edilmiş o da. Ev tuttu burada ve kendisi için bir destek kampanyası başlattık. Çok şükür onun da evini düzdük, her gün dualar ediyor bana. Şimdi bir kadınımız daha geldi, kocası tarafından terk edilmiş ve 3 çocuğu ile ortada kalmış. Onun için başlattığımız destek kampanyası devam ediyor." diyerek yardımseverleri kendilerine destek olmaya davet etti.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler