Esnaflara kira desteği geliyor

Esnaflara kira desteği geliyor

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan'ın ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu'nun katılımlarıyla 365 Oda/Borsa Yönetim Kurulu Başkanı ve 61 Sektör Meclis Başkanı ile toplantı yapıldı.

Webinar Sistemi ile gerçekleştirilen toplantıya Nazilli Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Nuri Arslan katıldı. İç İşleri Bakanlığının Genelgesi Kapsamında işyerleri kapalı olduğu için mağdur olan üyelere “Kira Yardımı” yapılması yönündeki talebini dile getirdi.

 

“Kira yardımı ilaç olacaktır”

 

Toplantıda söz alan Arslan, “Korona virüsü kapsamında zorunlu olarak kapatılan birçok işyeri bulunmakta ve mağdur olan üyelerimizden gelen önerileri bu süreçte kilit karar alıcılara yetkilerimiz dahilinde sürekli olarak aktarmaktayız. İşe devam Kredisi, Can suyu Kredisi ve Nefes Kredisi taleplerimiz arasında idi ve yapılan görüşmeler sonucunda kredi taleplerimiz hayata geçirilmiş, üyelerimiz yararlanmaya başlamıştır. Bu şekilde bir nebze olsun üyelerimize destek olduğumuzu düşünüyorum. Ayrıca yine taleplerimizden biri olan Kira Yardımı desteğini Sayın Pekcan’a ilettik. Birçok üyemiz işyerleri kapalı olduğu için zor durumdadır. Açık olan işyerleri ise düşük kâr marjı ile devam etmektedir. Gelirleri giderlerini karşılayamaz durumdadır. İşyeri, Genelge kapsamında kapalı olan üyelerimiz öncelikli olmak üzere destek olunması için talebimizi tekrar dile getirdik. Belirli bir süre ile yapılacak bu destek sonrası üyelerimiz mali açıdan rahatlama sağlayacaktır. 2020 yılı sosyo-ekonomik açıdan zor bir yıl olarak başlamıştır. Son yaşanan küresel çaptaki bu kriz, bölgemizdeki firmaların ticari kapasitesini de olumsuz yönde etkilemiştir. Nazilli Ticaret Odası olarak amacımız, bu zor süreci üyelerimizin en az hasarla atlatabilmesidir” dedi.

 

Konu hakkında açıklama yapan Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, Kira Yardımı adı altında yapılacak destek paketi için çalışmaların başladığını, önümüzdeki günlerde duyurulacağını belirtti.

 

HABER: AYDAN KAYHAN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler