Müdür Okumuş Türkiye 1.'lerine hediyelerini verdi

Müdür Okumuş Türkiye 1.'lerine hediyelerini verdi

Aydın İl Milli Eğitim Müdürü Seyfullah Okumuş, 4. Ulusal Bilim Kampı'nda geliştirdikleri proje ile Türkiye 1.'si olan Nazilli Fen Lisesi öğrencileri Cemil Araz'ı ve İnci Birincioğlu'nu ağırladı.

Nazilli Fen Lisesi, beş ayrı kategoride 81 ilden fen liselerinin katılımıyla Konya'da gerçekleştirilen 4. Ulusal Bilim Kampı'na Aydın'ı temsilen katıldı. Biyoloji Öğretmeni Hasan Aşkın'ın rehberliğinde Yenilikçi Gıda İşleme Teknolojileri  ve Gıda Biyoteknolojisi alanında "Ficus carica (İncir) Kuru Meyvelerinin BGFY (Bright Greenish and Yellow Florescence) metodunu kullanarak El Değmeden Ayıklanması" isimli proje ile yarışmaya katılan öğrenciler Cemil Araz ve İnci Birincioğlu, Türkiye 1.’liğini elde etti.

Tüm Aydın'ı gururlandıran gelişmenin ardından Aydın'a dönen öğrencilerine bir teşekkürde İl Milli Eğitim Müdürü Seyfullah Okumuş'tan geldi. Öğrencileri makamında ağırlayan Müdür Okumuş, Araz'a ve Birincioğlu'na hediyelerini takdim etti ve başarılarından dolayı tebrik etti.

Ziyaretin ardından açıklama yapan Okumuş, "İncir işletme fabrikalarındaki aflatoksinli incirlerin ayıklanmasında  kullanılan insan gücü yerine, teknolojik alt yapı kullanılarak ayıklama işlemini gerçekleştirmeyi hedefledikleri projede; ultraviole  ışık altında kameralar tarafından incelenen incirler, Raspberry Pi  tarafından değerlendirilerek servo motorlar yardımıyla bant dışına çıkarılmaktadır. Söz konusu sistem, Python programlama dilinde görüntü işleme teknolojisi  yardımı ile OpenCV yazılım kütüphanesi  kullanılarak oluşturulmuştur. Bu çalışmayla Covid-19 salgınıyla temizliğin bir kez daha öneminin farkına vardığımız şu günlerde; hem temizlik koşullarının artırılması hem de ekonomik maliyetin azaltılması sağlanacaktır.

Yarışmada gösterdikleri gayret ve üstün başarılarından öğrencilerimizi, öğretmenimizi ve okul yöneticilerimizi tebrik ediyor; başarılarının devamını diliyoruz."
dedi.

whatsapp-image-2021-06-09-at-10-21-46-1.jpeg

whatsapp-image-2021-06-09-at-10-21-46.jpeg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler