Güvenli eğitimin adresi Can Çocuk

Güvenli eğitimin adresi Can Çocuk

Aydın’ın Efeler ilçesinde faaliyet gösteren Can Çocuk Gündüz Bakım Evi ailelerin tercihlerinde ilk sırada yer aldı. Okul müdürü Aslı Öner AJANS AYDIN’a yaptığı açıklamada, “Öğrencilerimizin eğitimi ve gelişimi için uzman kadroyla çalışıyoruz” dedi.

Aslı hanım öncelikle sizi biraz tanıyabilir miyiz

 

Evli ve 1 çocuk annesiyim. Mesleğim okul öncesi öğretmenliği. Yaklaşık 18 yıldır mesleğimi yapıyorum. Şuanda Can Çocuk Kurum Müdürüyüm.

 

Öğrenme sürecinde öğretmenin rolünün ne olduğunu düşüyorsunuz

 

Öğretmen bir rehberdir. Öğrenme sürecinde çocuklarımıza rehberlik ediyor. Bizim gayemiz zaten yaşatarak öğretmek. Kreşimizde öğrencilerimizin oyunlarla, etkinliklerle farkında olmadan öğrenmelerini hedefliyoruz. Bu nedenle öğretmenlerimiz çocuklarımız için bir model.

 

Çalışan öğretmen ve personellerinizin eğitim durumları nasıl

 

Okulumuzda mevcut grup öğretmenlerimizin tamamı 4 yıllık anasınıfı öğretmeni. Yardımcı öğretmenlerim de en az ön lisans mezunu. Kısacası bütün öğretmenlerimiz bu işin uzmanı ve pedagojik formasyon almış. Çünkü okulumuzdaki öğrenciler bize emanet ediliyor. Bizim mesleğimiz hata kabul etmez. O yüzden çocuklarımızı emin ellere emanet etmek istedik.                                                                                                                                                                                                                             

Hangi eğitim programlarını uyguluyorsunuz                                                                                                     

 

Aslında çoklu zeka programını uyguluyoruz. Bunun yanında montessori eğitimimiz ve cems materyallerimiz var. Dedim ya öğrencilerimizin farkında olmadan öğrenmelerini istiyoruz. Montessori eğitiminde uyguluyoruz bunu. Bu anlamda çocukları özgür bırakıyoruz. Ayrıca öğrencilerimiz cems materyalleriyle hem oyun oynuyorlar hem de öğreniyorlar. Bu eğitimle matematiği eğlenceli hale getiriyoruz.

 

Kreşte bir gün nasıl geçiyor, ne gibi aktiviteler yapıyorsunuz

 

Öğrencilerimiz sabah 08.00’da geliyor. Saat 09.00’da hep beraber kahvaltı yapıyoruz. Her sınıfın kendi programı var. Bu programlar doğrultusunda oyun, müzik, drama, off ve satranç dersleri var. Tabi her gün mutlaka spor dersimiz var. Bu dersimizi önemsiyoruz. Çünkü öğrencilerimizin enerjilerini atabilmeleri önemli. Bunun yanı sıra hikaye okumaları, mutfak eğitimleri ve aile katılımları var. Etkinlikler arası geçişler bizim için önemli. Eğlenceli etkinlikler yapmaya gayret ediyoruz. Öğrencilerimizin gün içerisinde canı sıkılmamalı. Düzenli beslenmeleri için önemli yemek programları belirliyoruz. 3-4 yaş grubunda uyku bölümü var. Bir günümüz böyle geçiyor.

 

Veliler yaptığınız aktivitelerden ve uyguladığınız eğitim programlarından memnunlar mı

 

Evet. Bu konuda çok olumlu dönüşler aldık. Başta da söylediğim gibi, öğretmenlerimizin işinin uzmanı olması ve sıcakkanlı olmaları öğrencilerle aralarında bir bağ oluşturuyor. Aileler de çocuklarının mutluluğunu ve gelişimini görünce emin ellerde olduğunu düşünüyor.      

                                                                                                                                                                                                                                          

Her çocuğa uygun oyun ve uyku alanları mevcut mu

 

Evet bu konuda çok iddialıyız. Çünkü sınıflarımız çok büyük ve ferah. Karanlık odamız yok. Odalarda camların olması nedeniyle dışarıda olup biteni görebiliyorlar. Ayrı ayrı uyku odaları ve yatakları var. Yemekhane, oyun odası ve büyük bir spor salonumuz var. Sınıflarımız yaklaşık 40 metrekare. Ayrıca bahçemizde çimli alanlarımız mevcut.

                                                                                             

Kurumda bulunan eşyalar çocukların güvenliği için uygun hale getirildi mi

 

Tabi ki. Dolaplarımızın hepsi monte edildi. Bütün oyuncaklarımız sıklıkla temizleniyor, yıkanıyor. İlk alım yapıldığında özenle kontrol ediliyor. Bu konuda oldukça hassas davranıyoruz.

 

Kreş bünyesinde düzenli bir psikolog var mı

 

Evet. Şuanda okulumuzda psikoloji öğretmenimiz de var. Hem öğretmenlerimize hem de öğrencilerimize her konuda destek oluyor.

 

Beslenme ve hijyen konusunda ne söylemek istersiniz

 

Bu konuda biraz titizim. Belki de bende bir anne olduğum için. Yemek listesini bizzat ben hazırlıyorum. Bazı velilerimiz yemek listesini görünce şaşırıyor ve tebrik ediyor. Öğrencilerimizin protein ağırlıklı beslenmelerini istiyorum. Mutfak alışverişimizde özenli davranıyoruz. Markalı ve kaliteli ürünler tercih ediyoruz. Temizlik konusunda şunu baştan belirteyim. Her gün düzenli olarak temizlik yapılıyor. Bunun için de bir personelimiz var. Bunlar bizim için göz ardı edilmeyecek şeyler. 

 

 

 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler