İncirliova'da yeni sanâtkarlar yetişecek

İncirliova'da yeni sanâtkarlar yetişecek

İncirliova Belediye Başkanı Aytekin Kaya, eşi Füsun Kaya ile birlikte kendisine Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından 'Devlet Ahşap Oyma Sanatçısı' unvanı verilen İncirliovalı sanatkar Mehmet Dizen’i atölyesinde ziyaret ederek tebrik etti.

İncirliovalı sanatkar Mehmet Dizen pandemi nedeniyle 2020 yılında hobi olarak başladığı el işçiliğinde büyük bir başarı elde ederek Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından 'Devlet Ahşap Oyma Sanatçısı' unvanı almıştı. Başkan Kaya eşi ile birlikte başarılı sanatkarı atölyesinde ziyaret ederek hem tebrik etti hem de el emeği göz nuru eserlerini inceledi. Sanatkar Dizen, Başkan Kaya ve beraberinde yer alan heyete eserlerini tanıttı, eserlerin nasıl yapıldığı ile ilgili bilgiler verdi. Başkan Kaya el emeği göz nuru eserler arasından en çok Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a hediye edilmek üzere yapılan ahşap oyması Mescidi Aksa tablosunu beğendi. Başkan Kaya İncirliova’dan yeni sanatkarların çıkması için gerçekleştirilecek her türlü eğitim projesine de destek sözü verdi.

1.jpg

BAŞKAN KAYA’DAN DESTEK SÖZÜ

Ziyarete ilişkin konuşan Başkan Kaya, “Bizi İncirliovamızın sanat ile gündeme gelmesinden daha çok mutlu eden bir şey olamaz. İncirliovamızdan bir sanatkarın devlet sanatçısı olmasından büyük onur duyduk. Sanatkarımızı başarılı çalışmaları için tebrik ediyor ve çalışmalarının devamını diliyorum. Geleneksel sanatların gelişmesi yönünde sanatkarımız ile ortak çalışmalar yaparak İncirliovamızda ahşap oymacılığının gelişmesini ve yeni sanatkarların yetişmesini sağlayacağız. Sanata ve sanatkarına değer vermeyen toplumların gelişmesinin mümkün olmadığının bilinci ile yer desteği başta olmak üzere, var gücümüzle bu yönde yapılacak tüm çalışmaların içerisinde olacağız.” ifadelerine yer verdi.

7.jpg

Başkan Kaya’ya ziyareti sırasında eşi Füsun Kaya ile birlikte AK Parti İncirliova İlçe Kadın Kolları Başkanı İlkay Karabulut ve yönetim kurulu üyeleri eşlik etti.

8.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler