Kadınların vazgeçilmez adresi 'Kuaförler'

Kadınların vazgeçilmez adresi 'Kuaförler'

Kadınların vazgeçilmez adresleri arasında yer alan kuaförler, gün geçtikçe artan maliyetlere rağmen ilgi görmeye devam ediyor.

(Haber: Berna AYDIN)

Aydın’ın Efeler ilçesinde 2003 yılından bu yana kuaförlük yapan Muammer Zor, ‘Biliyorsunuz özellikle kadınları memnun etmek kolay olmuyor. Ayrıca bizim işimizde hijyen de çok önemli’ dedi.

“İNSANLARI MUTLU ETMEK ÇOK KEYİFLİ”

Her meslekte olduğu gibi kuaförlüğün de kendine göre zorlukları olduğunu dile getiren Zor, “Yaratıcılıkla yapılan bir meslek. İnsanları mutlu etmek çok keyifli. Zor yönlerinden biri kadınlara hizmet veriyor olmak. Çünkü onları memnun etmek kolay olmuyor. Günümüzde hijyen çok önem arz ediyor. Manikür, boya servislerinde tek kullanımlık ürünler kullanıyoruz. Gerekli özen ve hijyeni her daim gösteriyoruz. Mesleğimizde bunlar çok önemli” ifadelerini kullandı.

“KADININ KİMLİĞİ SAÇIDIR”

Kadın kuaförlerinin hayal dünyasının geniş olması gerektiğine dikkat çeken Zor, “Yeni stiller bizim için birinci sıradadır. Erkek kuaförlerine göre farkımız da budur aslında. Kadınlar için daha güzel stiller, yenilikçi şekiller düşünmek ve yaratmak zorundayız. Enerjisi güzel bir meslekte çalışıyoruz, keyifliyiz. Tabi günümüzde herkes kişisel bakımına çok fazla önem veriyor. Özellikle dış görünüşümüz bizim kimliğimiz. Bir kadının kimliği de saçıdır. Kadınların dış görünüşüne dokunmak onlara kendilerini iyi hissettirmek bizim işimiz” dedi.

sac.jpg

“ERKEK MÜŞTERİLERE DE HİZMET VERMEKTEYİZ”

Bazen erkek müşterileri de ağırladıklarını söyleyen Zor, “Kadın kuaförlerinde erkek müşterilerimizi de ağırlamaktayız. Uzun saç kullanan, saçlarına perma yaptırmak, renklendirme yapmak isteyen erkek misafirlerimiz de çok konforlu bir şekilde hizmet alabiliyorlar” diye konuştu.

kuafor.jpg

“TESETTÜRLÜ MÜŞTERİLERİMİZ İÇİN ÖZEL BİR BÖLMEMİZ VAR”

Biz işletmemizde herkese hitap ediyoruz diyen Zor, “Tesettürlü müşterilerimiz için de ayrıca çalışmalar sürdürmekteyiz. Salonumuzun bir kısmında tesettürlü misafirlerimiz için oluşturduğumuz bir bölmemiz var. Orada perdemizi kapattıktan sonra gönül rahatlığıyla saçlarını açıp bayan personellerimizden hizmet alabiliyorlar” ifadelerini kullandı.

“HAYAT PAHALILIĞI BİZİ DE VURDU”

Zor sözlerini şu ifadelerle tamamladı.

“Günümüz şartlarında her şeyin maliyeti çok arttı. Tabii bizler de bu durumdan etkilendik. Kadın kuaförü olarak kullandığımız son derece kaliteli ürünler var ve bunların maliyeti maalesef çok fazla. Bu durum bizi biraz zorluyor açıkçası. Yine de yaptığın işten keyif aldıktan sonra karşılığında kazancını alıyorsun. Yaptığımız kaliteli işin karşılığını alıyoruz diyebilirim. Bu arada aldığı servis sonrasında ufak tefek rötuşlara ihtiyaç duyan, şurası şöyle olabilir miydi tarzında yaklaşan müşterilerimiz için gerekli telafi çalışmalarını yapıyoruz. Memnun kalmaları bizim için önemli.”

muammer.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler