Korona virüsü Aydınlılara sorduk

Korona virüsü Aydınlılara sorduk

AJANS AYDIN gazetesi olarak Çin'in Vuhan kentinde ortaya çıkan ve bugüne kadar 30'dan fazla ülkeye yayılan, Covid-19 adı verilen hastalığa neden olan yeni tip koronavirüs için Türkiye’de yeterince önlem alınıp alınmadığını Aydınlı vatandaşlara sorduk.

Çin'in Vuhan kentinde ortaya çıkan ve Covid-19 adı verilen hastalığa neden olan yeni tip koronavirüs, bugüne kadar 30'dan fazla ülkeye yayıldı. 24 Şubat tarihi itibarıyla Çin'de vaka sayısı 77 bini, virüsten ölenlerin sayısı ise 2600'ü aştı.

 

Çin'den sonra koronavirüs nedeniyle can kaybının en fazla yaşandığı ülke İran oldu. İran'da resmi rakamlara göre 64 koronavirüs vakası tespit edildi, virüsten kaynaklanan ölümlerin sayısı ise 14 olarak açıklandı. İran'daki ölümler, Türkiye'de virüsle ilgili kaygıları artırdı. Biz de AJAN AYDIN gazetesi olarak Aydınlı vatandaşlara alınan önlemlerin yeterli olup olmadığını sorduk.

 

VİRÜSÜN ÜLKEMİZE GELME İHTİMALİ YÜKSEK

 

Şuana kadar yeterince önlem alınmadığını öne süren Aydınlı vatandaşlardan Suat Hayri, “Biz çok zengin bir ülke değiliz. Alabileceğimiz önlemler sınırlı. Virüs İran’da hızla yayılıyor ve Türkiye’ye gelmesi an meselesi. Peki biz nasıl bir önlem aldık. Yetkililer açıklasın da vatandaşlarımız biraz rahat etsin” dedi.

 

HER TÜRLÜ ÖNLEM ALINMIŞTIR

 

Hastalığın hangi ülkeden geleceğinin garantisinin olmadığını dile getiren vatandaşlardan Zafer Yüksel, “Henüz aşı bulunmadı diye biliyorum. Tabi yetkililerimiz kesinlikle önlem almıştır. Şuanda sınırımıza kadar dayandı. İran’da oldukça yaygın hale geldi. Doktorlar dahi ölüyor. Biran önce ilacı bulunmalı. İnşallah ülkemize gelmez” diye konuştu.

 

ÇOK DİKKATLİ OLMALIYIZ

 

Virüsün Türkiye’de yıkıcı olabileceğini dikkat çeken vatandaşlardan Gülmira Dayı, “Bu virüsün ilacı halen bulunmadı. Ülkemiz de birçok aktivite toplu ortamlarda yapılıyor. Allah korusun ülkemize gelmesi durumunda çok can kaybı yaşanabilir. Yetkililerimiz en kısa zamanda vatandaşların alması gereken tedbirler konusunda uyarmalı” dedi.

HABER: (AYDAN KAYHAN)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler