Köşger öğrencilerle bir araya geldi

Köşger öğrencilerle bir araya geldi

Aydın Valisi Yavuz Selim Köşger, Endülüs Kitap Kafe’de öğrencilerle bir araya geldi.

Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın öncülüğünde Aydın Uluslararası Öğrenci Derneği'nin Efeler'de açtığı 'Endülüs Kitap Kafe' moderatörlüğünü önceki dönem Adnan Menderes Üniversitesi Rektörü Prof Dr. Cavit Bircan’ın yaptığı ‘Kendi Değerlerimiz’ programında Aydın Valisi Yavuz Selim Köşger’i konuk etti.

 

ÖĞRENCİLER SORDU KÖŞGER CEVAPLADI

 

Endülüs Kitap Kafe’de düzenlenen programa Adnan Menderes Üniversitesi öğrencileri büyük ilgi gösterdi. Köşger’e birbirinden farklı konularda sorular yönelten gençler aldıkları cevap karşısında oldukça etkilendi.

 

KENDİ DİLİNİ BİLMEYEN BAŞKA BİR DİLİ ÖĞRENEMEZ

 

Köşger kendisine yöneltilen “Türk dil bilincinin oluşmasında nasıl bir rol üstlenmeliyiz” sorusuna “Kendi dilini bilmeyen başka bir dili öğrenemez” yanıtını verdi. Köşger, “Dili düzgün kullanma çok önemli. Biz tarih bilinci ile ilgili ciddi travmalar yaşamış bir milletiz. Hatta köklerimizden koparıldık. Köklerimizle ilgili elimizde olan bütün materyaller tek tek alındı. Dil de bunlardan bir tanesi. Dil de bir köksüzleşme ve soysuzlaşma yaşadık. Gençlerimiz 20  yıl öncesi dili bile anlamakta zorlanıyor. Her şeyden önemlisi eski alfabemizi unutmamamız lazım. Kendi dilimizdeki kelime haznemiz yeterli değil, öncelikle bunu aşmalıyız” dedi.

 

FRANSIZCA KONUŞTU

 

Programın sonunda Fildişi Sahilleri’nden gelen üniversite öğrencisinin Fransızca sorduğu soruya Fransızca cevap veren Köşger’in bu hareketi büyük beğeni topladı. Öte yandan Köşger’in İranlı öğrencinin Mevlana’dan Farsça okuduğu beyitin sonunu yine Farsça tamamlaması dikkatlerden kaçmadı.

 

Programın sonunda öğrencilerle fotoğraf çektiren Köşger’e, Cavit Bircan tarafından kitap hediye edildi.  

 

 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler