Kurtarıldığı sularda 9 yıl sonra ölü bulundu

Kurtarıldığı sularda 9 yıl sonra ölü bulundu

Aydın’ın Kuşadası ilçesinde 9 yıl önce doğaseverler tarafından kurtarılan caretta caretta türü deniz kaplumbağası ölü olarak kıyıya vurdu. EKODOSD Derneği Başkanı Bahattin Sürücü yaptığı açıklamada, “9 yıl önceki ve bugün yapılan ölçümleri kıyaslandığında

Kuşadası Kadınlar Denizi mevkiinde kıyıya bir deniz kaplumbağasının vurduğu ve ölü olduğu bildirildi. İhbar üzerine bölgeye gelen Ekosistemi Koruma ve Doğa Severler Derneği’nin üyeleri, kıyıya vuran kaplumbağanın ergin ve erkek bir caretta caretta olduğunu tespit etti. Üzerindeki markadan, 9 yıl önce Kuşadası kıyılarında misinalardan kurtarılan deniz kaplumbağası olduğu görüldü.

 

9 YIL SONRA KUŞADASI’NDA GÖRÜNMESİ İLGİNÇ

 

EKODOSD Derneği Başkanı Bahattin Sürücü, ölen deniz kaplumbağanın 9 yıl önceki ve bugün yapılan ölçümleri kıyaslandığında önemli farklılık olduğunu ve deniz kaplumbağasının ne kadar büyüdüğünü gözlemlediklerini söyledi. Sürücü, daha önce kurtarılan bir deniz kaplumbağasının, 9 yıl sonra tekrar Kuşadası civarında ölü olarak gözlenmesi oldukça ilginç bir olay olduğunun altını çizerek, “Bu erkek deniz kaplumbağasının keratin plağından aldığımız örnekle kararlı izotoplar kullanarak geçen bu 9 yıllık süre içinde nerelerde bulunduğunu ADÜ Biyoloji Bölümü Öğretim üyesi ve Deniz Kaplumbağaları Bilim Komisyonu Üyesi Prof. Dr. Oğuz Türkozan ile yaptığımız işbirliği sonucunda ortaya koyacağız” dedi.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler