Liglerin başlama tarihi belli oldu

Liglerin başlama tarihi belli oldu

Korona Virüsü (Covid-19) salgını nedeniyle başta Süper Lig olmak üzere Mart ayında ara verilen tüm ligler 12 Haziran tarihinde kaldığı yerden devam edecek.

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Nihat Özdemir’in video konferans yoluyla yaptığı basın açıklamasında Korana Virüsü nedeniyle ara verilen Süper Lig, 1. Lig, 2. Lig, 3. Lig ve Bölgesel Amatör Lig’in (BAL) 12-13-14 Haziran tarihlerinde yeniden başlayacağını söyledi. Başkan Özdemir,  BAL’ın alt kademesindeki liglere dair herhangi bir beyanatta bulunmadı.

 

“Şimdilik olmak kaydığıyla”

 

Bu süreçte Sağlık Bakanlığı ve Bilim Kurulu ile ortak bir çalışma yürüteceklerini belirten Başkan Özdemir, “11 Mart'ta ilk vaka göründüğünde maçları seyircisiz, ölümlü ilk vakanın ardından maçları erteledik. 1.5 ay geçti. Dayanışma ve önlem olarak gerekli adımları attık. TFF olarak önemli bir yol aldık. Devletimizin kararlarına harfiyen uyduk. Futbola dönüş için sağlık kurulumuz önemli bir çalışma gerçekleştirdi. Müsabaka evresini de en kısa sürede kulüplere ve kamuoyuna duyuracağız. Önce sağlık anlayışımızdan hiç vazgeçmedik. Futbolumuzun bu krizden en az şekilde etkilenmesi için elimizden geleni yapmaya devam ediyoruz. UEFA ve FIFA ile görüşmeler yaptık, gerekli düzenlemeler için bütün çalışmaları gerçekleştirdik. Son olarak Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ile bir görüşme gerçekleştirdik. Sağlık Bakanı ve Bilim Kurulu'nun çalışmaları sonrası maçların nasıl ve hangi şartlarda oynanacağına karar verilecek. Sürecin sonunda ortaya çıkacak esasları da kamuoyu ile paylaşacağız. Şimdilik olmak kaydığıyla ertelenen Süper Lig, 1. Lig, 2. Lig ve 3. Lig 12-13-14 Haziran haftasında başlatma kararı aldık” ifadelerini kullandı.

 

HABER: FATİH BAŞTÜRK DAL

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler