Münir Özkul'un ardından Adile Naşit sokağı geliyor

Münir Özkul'un ardından Adile Naşit sokağı geliyor

Efeler Belediye Başkanı Mehmet Fatih Atay, Hasan Efendi Mahallesi 1919 Sokağı'n adının Adile Naşit Sokağı olarak değiştirileceğini açıkladı.

Efeler Belediye Başkanı Mehmet Fatih Atay'ın girişimleri ile ismi Münir Özkul Sokağı olarak değiştirilen Hasan Efendi Mahallesi 1913 Sokağı'n açılış töreni gerçekleştirildi. Törene Başkan Atay'ın yanı sıra; CHP Efeler İlçe Başkanı Polat Bora Mersin, İYİ Parti Aydın İl Başkanı Süleyman Demirci, Münir Özkul'un kızı oyuncu Güner Özkul ve birçok tiyatro oyuncusu katıldı.

Renkli görüntülere sahne olan törende konuşma yapan Güner Özkul, Başkan Atay'a çalışması nedeniyle teşekkür etti. Özkul, babasının adının İstanbul Bakırköy'de bulunan bir sokağın ardından Aydın'ın Efeler ilçesinde de yaşamasından onur duyduklarını belirtti.

"AYRI KALMAYACAKLAR"

Sokağın açılışı öncesi açıklamalarda bulunan Başkan Atay, Münir Özkul'un Hababam Sınıfı serisinde canlandırdığı Mahmut Hoca karakteri ile öğretmen rolünün yanı sıra Adile Naşit ile birlikte Mavi Boncuk, Bizim Aile, Gülen Yüzler, Neşeli Günler ve Görgüsüzler gibi birçok filmde beraber sahneye taşıdığı aile hayatı ile de hatırlandığını belirtti. Münir Özkul Sokağı'nın ardından Hasan Efendi Mahallesi 1919 Sokağı'n adının da Adile Naşit Sokağı olarak değiştirileceğini, böylece ayrılmaz ikilinin Efeler'de beraber yaşayacağını belirten Atay, "Filmlerin büyük kısmında Adile Naşit ile beraber Türk sinemasının unutulmaz ikililerinden birini oluşturmuşlardır. Bu nedenle, bizlerde Hasan Efendi Mahallesi'nin 1919 Sokağı'nı, Münir Özkul'dan ayrı olmasın diye, Adile Naşit Sokağı yapıyoruz." dedi.

whatsapp-image-2021-06-23-at-19-19-12.jpeg

whatsapp-image-2021-06-23-at-19-20-36.jpeg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler