Müze Müdürü 'Yıldız' memurluktan istifa etti

Müze Müdürü 'Yıldız' memurluktan istifa etti

Son dakika.. Haberler.. Haber Aydın.. Aydın.. Son dakika Aydın haberleri.. Aydın haberleri.. Ajans Aydın.. Aydın haber.. Son haberler.. Haber.. www.ajansaydin.com Gelişmelerden anında haberdar olmak için Google News'te Ajans Aydın’a abone olun

Aydın’da tarihi eser kaçakçılığı operasyonu kapsamında önce tutuklanan, daha sonra ev hapsi cezası verilen eski Arkeoloji Müzesi Müdürü Abdülbari Yıldız, memurluktan istifa ettiğini açıkladı. 

Geçtiğimiz Mart ayında Aydın merkezli 11 ilde gerçekleştirilen tarihi eser kaçakçılığı operasyonu çerçevesinde yargılanan Eski Aydın Arkeoloji Müzesi Müdürü Abdülbari Yıldız, 
rüşvet aldığı iddiasını reddederek müzeye bağışlanan 30 adet zeytin kasasının rüşvet olarak gösterildiğini belirtti. 79 yıl hapis cezası istemiyle ev hapsi ile yargılanan sanık Abdülbari Yıldız'ın ev hapsi cezası kaldırılırken, yurt dışına çıkış yasağı şartıyla tutuksuz yargılanacağı belirtildi. Son olarak hakkındaki tüm kısıtlamaların kalktığını belirten Yıldız, memurluktan istifa ettiğini açıkladı. 

Yıldız açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"2006 yılından beri sırasıyla; Tarsus, Karaman, Yalvaç ve Aydın Müzelerinde Müze Müdürü olarak görev yaptım. 17 yıllık müze müdürü görevim esnasında son olay dışında hiçbir adli veya idari soruşturmaya dahil olmadım. Çalıştığım bu süre zarfında tarafıma defaten tehditler, şantajlar ve rüşvet teklifleri gelmesine rağmen, hiçbir zaman kanun ve yönetmeliklerin dışına çıkmadım.

Kıymetli dostlar; masum olduğumuz, ilk mahkeme duruşmasında mahkeme heyeti tarafından da anlaşılmış olacak ki tahliye kararı verilmiş ve ikinci duruşmada da üzerimde bulunan tüm kısıtlamalar kaldırılmıştır. 
Bu süreç beni ve özellikle ailemi çok fazla olumsuz etkiledi. Bu nedenle 657 sayılı devlet memurluğu görevimden istifa etme kararı aldım. Bu kararı ailem ve dostlarımla yaptığım müzakereler ile ortak akıl ile aldık. Bundan sonraki yaşantımı ailemin şirketinin başına geçerek sürdüreceğim. Şirketin ana merkezini Aydın iline taşıyarak yaşamımı yine burada sürdüreceğim.  
Aydında görev yaptığım süre içerisinde beraber kader birliği yaptığım Aydın Müzesi çalışanlarının tamamına şükranlarımı gönderiyor ve haklarını helal etmelerini rica ediyorum.  
Allah’a emanet olun."

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler