Nasıl Öldürdüğünü Tek Tek Anlattı

Nasıl Öldürdüğünü Tek Tek Anlattı

Aydın’ın Efeler ilçesinde boşanma aşamasında olduğu eşi Zeynep Öztürk’ü zincirle boğarak öldürmüştü. Cinayete ilişkin davanın ilk duruşması bugün görüldü. Katil zanlısı Ercan Öztürk, eşini nasıl öldürdüğünü tek tek anlattı.

Olay, Efeler’de bulunan sanayi sitesinde 22 Mart’ta meydana gelmişti. CHP Efeler İlçe Kadın Kolları yöneticilerinden Zeynep Öztürk, boşanma aşamasında olduğu kocasının dükkanına konuşmak için geldi. Bu sırada çıkan tartışmada Zeynep Öztürk kocası tarafından zincirle boğularak feci şekilde öldürülmüştü. Cinayetin ardından Ercan Öztürk tutuklanarak cezaevine gönderilmişti. 

 

Aydın Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında hazırlanan iddianame, Aydın 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi. Davanın ilk duruşmasında Ercan Öztürk, ilk kez hakim karşısına çıkarken yazılı savunma yaptı.

 

HER ŞEYİ EŞİMİN ÜZERİNE YAPMIŞTIM

 

Savunmasında eşini çok sevdiğini söyleyen Ercan Öztürk, “Eşimle aramızda şiddetli geçimsizlik vardı. Eşimin telefonunda Efkan Öztürk olarak kayıtlı M.Y. ile telefon yazışmalarını gördüm. Boşanma davası açtım. Oğlum benim yanımda kalıyordu. Eşim, işyerime gelerek oğlumuzu görmek istediğini söyledi. Eşime M.Y. ile olan yazışmalarını sordum. Bana, ‘Adam olsaydın, başkasına baktırmasaydın’ diyerek ittirdi. Tartışma sırasında bıçakla korkutmak istedim. Eşim, bıçağın keskin tarafını tuttuğu için eli kesildi. Boğuşma sırasında kilo ile sattığımız zinciri eşimin boğazına doladım. Kendime doğru asıldım. Dizlerimi yere yasladım. 5-6 dakika sıktım. Yorulunca bıraktım. Öldüğünü anlamadım. Bayıldı sandım. Eşimi çok seviyordum. Eşimin üzerine evin ve işyerimin tapusunu yapmıştım. Çok pişmanım” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler