Okayer tutuklu şahısla yazıştığını doğruladı

Okayer tutuklu şahısla yazıştığını doğruladı

Kuşadası Belediyesi’ne yapılan operasyon Türkiye gündemini sarsarken, Belediye Basın Sorumlusu Eşber Okayer’in tutuklanan şahıslarla yaptığı yazışmanın detayları ortaya çıktı.

Kuşadası Belediyesi’nde "ihaleye fesat karıştırmak", "resmi belgede sahtecilik" ve "rüşvet" suçlamasıyla gözaltına alınan Kuşadası Belediyesi personeli ile şirket yetkilisi 6 şüpheli tutuklanarak cezaevine gönderilmişti. 

“TUTUKLANAN KİŞİYLE YAZIŞMALARI ORTAYA ÇIKTI”

Türkiye genelinde büyük ses getiren operasyonun ardından ortaya çıkan yazışma görenleri hayrete düşürdü. Belediye Basın Sorumlusu Eşber Okayer, tutuklanan şüpheli T.B.’nin yaptığı basın toplantısını organize ettiği ve haberi yapan basın mensuplarına dağıtılacak paranın konuşulduğu görüldü. 

Yazışmada gazetecilere yapılacak ödemeyi çok bulan tutuklu T.B.’nin Okayer’den miktarı düşürmesini istediği görülüyor. Buna karşın Okayer’in ‘Sana yük olsun istemiyorum. İnternet sitelerini ücretsiz çözdüm. Ama şöyle yapabiliriz malum aç bunlar. Uygun olması açısından da bizim belediyenin aylık bütçesi üzerinden konuşacağım bilgi vereceğim’ cevabını verdiği görüldü. 

Öte yandan Okayer’in ödemenin gelmesinin ardından tutuklu T.B.’ye, “Geldi abicim dağıtımını yapıyorum, teşekkürler” yazdığı  da yazışmada yer alıyor. 

“MÜFETTİŞE GEREKENLERİ SÖYLEDİM”

AJANS AYDIN gazetesinin ulaştığı Eşber Okayer ilgili yazışmayı yaptığını kabul etti. Okayer, “Ben bu konuda müfettişe gerekli bilgiyi verdim. Söyleyeceğim şeyleri orada söyledim. Bunun yakıştırılmak istenen gibi para aldım vs gibi durum söz konusu değil. Gazetecilerin zaman zaman belediyelerle editöryel çalışma yaptığı sırada talep ettiği bütçeye benzer bir çalışmanın kaydıdır bu. Farklı bir şey olsa ben zaten yazacak çizecek halim yok. Gazetecilere ‘malum aç bunlar’ gibi bir ifadem yok” dedi.

whatsapp-image-2022-10-12-at-15-52-10.jpeg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler