Ongan olası kısıtlamalar hakkında konuştu

Ongan olası kısıtlamalar hakkında konuştu

Aydın Lokantacılar Odası Başkanı Ali Ongan, 2 doz aşı olmayan vatandaşların lokanta, kafe ve restoran gibi işletmelere kabul edilmemesi fikrini desteklediklerini söyledi.

Türkiye Kahveciler, Kıraathaneciler ve Büfeciler Federasyonu Başkanı Murat Ağaoğlu, yaptığı açıklama ile federasyona bağlı kıraathane, kahvehane ve kafelere 5 Ağustos Perşembe (bugün) gününden itibaren en az 2 doz aşı olmamış vatandaşların kabul edilmeyeceğini duyurmuştu. Türkiye Kahveciler, Kıraathaneciler ve Büfeciler Federasyonu'nun gündeme bomba gibi düşen kararının ardından açıklama yapan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, yan yana oturulması gereken yerlerde aşı olmayan kişilerden PCR testi istenebileceğini söyledi.

"BU YASAK UYGULANMALI"

Kararın ardından Ajans Aydın Gazetesi muhabirine açıklama yapan Aydın Lokantacılar Odası Başkanı Ali Ongan, 2 doz aşı vurulmamış vatandaşların lokanta, kafe, restoran gibi işletmelere kabul edilmemesi kısıtlamasını desteklediklerini söyledi. Ongan, "Müşterimiz gelecekse hem benim için önlemini alacak, hem de kendisi için önlemini alacak. Aşısını olan nasıl ki bankaya girerken HES kodunu okutuyorsa burada da okutacak, böylece de önlemini alacak. Yoksa kapatmaya kadar gider bu iş" dedi.

Kısıtlamanın hayata geçirilmesi durumunda müşteri sayılarında azalma olabileceğini fakat müşteri sayısındaki azalmanın tekrar kepenk kapatmalarından daha iyi olduğunu söyleyen Ongan, "Müşteri sayımıza etki eder, edebilir, etmez dersek yalan söylemiş oluruz. Aşı olmayan yüzlerce insan var, aşı karşıtı insanlar var, vaka sayısındaki artışın sebebi de bu. Aydın, aşılamada gayet iyi gidiyor, bunun sonucunu da görüyor" diye konuştu.

"UYGULAMAK ZORUNDAYIZ"

Türkiye Lokantacılar ve Pastacılar Federasyonu'nun da söz konusu kısıtlamalar için çalışmaları olduğunu söyleyen Ongan, kısıtlamayı uygulamak zorunda olduklarını söyledi. Kuralların sıkı uygulanması ile COVID-19 virüsünün etkisini yitireceğine inandığını söyleyen Ongan, "Uygulayacağız, uygulamak zorundayız. Bu herkes için bir önlem, uygulanmalı. Yapalım ki kapanmayalım, esnaf zaten hali hazırda kan ağlıyor, tekrar kapanma işleri daha zor bir duruma sokar" ifadelerini kullandı.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler