Özdil Çerçioğlu'na seslendi

Özdil Çerçioğlu'na seslendi

Gazeteci ve yazar Yılmaz Özdil, köşesinde bir çok büyük depremi önceden tahmin etmesiyle tanınan Jeoloji Mühendisi Prof. Dr. Şener Üşümezsoy’un Aydın hakkındaki yeni tahminlerine yer verdi ve Aydın Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’na seslendi.

Yazar Yılmaz Özdil, 4 Kasım 2020 tarihli “Kahin'' adlı köşe yazısında, deprem tahminleri ile ünlü Jeoloji Mühendisi Profesör Doktor Şener Üşümezsoy’un “Aydın-İkaria fayı kırılabilir” açıklamasına dikkat çekti; Aydın Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’na harekete geçilmesi için seslendi.

DÜZCE’Yİ, VAN’I, ELAZIĞ’I, AKHİSAR’I ve SEFERİHİSAR’I ÇOK ÖNCEDEN BİLDİ

Köşe yazısında Üşümezsoy’u “kahin” olarak nitelendiren Özdil, şu ifadeleri kullandı: “…Profesör Şener Üşümezsoy’un adını ilk o gün öğrendim. Bir tanıdığımın önerisiyle kendisini aradık, gazeteye davet ettik… “Sıra İstanbul’da değil, Düzce’de” dedi, 3 ay geçmedi Düzce yerle bir oldu. Yüzde yüz isabetle, gösterdiği nokta kırılmıştı… 17 Ağustos’tan bugüne kadar bir kez olsun ıskaladığını görmedim. Van’ı da çok önceden söylemişti, Elazığ’ı da, Akhisar’ı da, son olarak Seferihisar’ı da. Şimdi diyor ki ‘Aydın-İkaria fayı kırılabilir. İzmir Körfezi içinden, kordon boyunca yürüyen, Narlıdere ve Urla’ya devam eden bir fay var, bu fayda kırılma beklenebilir.’ Tarih vermiyor. Verebilmesi mümkün değil. Tarihi kimse bilemez ama adresler bunlar.”

TOPUKLU EFEMİZDEN RİCA EDİYORUM”

Köşesine Üşümezsoy’un Aydın-İkaria fayı hakkında ki uyarılarıyla devam eden Özdil, Aydın Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’na seslendi. Profesörün gözlemlerine ve çalışmalarına önem verilmesini, çalışmaların Üşümezsoy ile beraber yürütülmesi gerektiğini söyleyen Özdil yazısını “İkaria adası, Kuşadası’nın karşısında Sisam’ın tam arkasında yer alıyor. Dümdüz fay hattını çiz… İkaria, Sisam, Kuşadası, Söke, Aydın’a uzanıyor, Nazilli’ye devam ediyor. İkaria tarafında kırılırsa, nispeten zararımız az olur ama Aydın tarafından kırılırsa, fena yıkılırız. Kuzeyde Selçuk’u da yıkar, güneyde Didim’i de. Topuklu efemiz Özlem Çerçioğlu’ndan rica ediyorum. Bölgedeki tüm belediye başkanlarını toplayın, Profesör Şener Üşümezsoy’u davet edin, anlatsın. Topyekün mücadelenin miladı olsun. Kuşadası belediye başkanı gibi, Nazilli belediye başkanı gibi, İzmirli komşunuz Selçuk belediye başkanı gibi, örnek, genç, pırıl pırıl başkanlarımız var. Bölgesel hazırlık için pırıltılı çözümler bulacaklarından eminim. İlçe ilçe, tek tek boğuşmayalım. Güç birliği yapalım… Yoksa, iş işten geçtikten sonra, enkazdan çıkarılan mucizelere sosyal medya hesaplarımızdan nazar boncuğu atmanın kimseye faydası yok.” diyerek sonlandırdı.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler